Köpguide Ford Focus Mk2 (2005-2011)

Användarvisningsbild
FAQ
Veteran
Inlägg: 801
Blev medlem: lör nov 04, 2006 1:14 pm
Namn: FAQ
Kör: Allt
Ort: Forumet

Köpguide Ford Focus Mk2 (2005-2011)

Inlägg av FAQ »

Bild

Senast uppdaterad: 2020-01-23

Allmänt:
Andra generationens Ford Focus kom lagom till årsmodell 2005 och fanns fram till mitten av 2011 då nästa generation tog vid.
En körglad och säker bil som upplevs mer mogen än första generationen, antisladd är standardutrustning och bilen fick högsta krocksäkerhetsbetyget vid lanseringen.
En uppdatering gjordes 2008 när man gick över till det nya formspråket ”kinetic design”, då passade man även på att förbättra rostskyddet.

Bild

Bottenplattan delas med Volvo och Mazda medans hjulupphängningen från första generationens lovordade chassi vidarutvecklades, man gick även från 4 till 5-bultade nav.

4-dörrars sedan, 3 och 5-dörrars kombisedan och kombi var de olika karossmodellerna som gick att få i Sverige 2005, en cabriolet kom 2006. 4-dörrars sedan modellen slutade att säljas efter 2008 i Sverige men på vissa marknader fortsatte den att säljas ända fram till 2011.

Bild

2009 kom det även en Focus X Road på vissa marknader, en Focus med lite högre markfrigång och plast runt hjulhus och trösklar.

Bild

Drivlina:
Focusen kom med ett ganska stort urval av motorer med bensin, diesel, etanol och även fordonsgas som drivmedel.

Bensinmotorer
1,6l motorn som utvecklades tillsammans med Yamaha döptes om till Duratec istället för Zetec-SE fanns även de första åren med ett system för variabla ventiltider på båda kamaxlarna för att få mer effekt och bättre bränsleekonomi kallad Ti-VCT (Twin independent Variable Camshaft Timing) på fordspråk.
Båda versionerna av 1,6l motorn har kamrem som ska bytas var 16000:e mil eller vart 8:e år vilket som nu inträffar först.

1,8l FFV (etanol) motorn har fått kritik för hög bränsleförbrukning både med bensin och etanol och tätare serviceintervaller (1000 mil vid körning med etanol, 2000 mil med bensin), fast täta oljebyten är ju aldrig fel.
Hög bränsleförbrukningen beror oftast på körstilen och att växellådan är lågt växlad vilket gör att motorn varvar mycket vid motorvägsfarter.
Motorn har kamkedja som ska hålla hela motorns livslängd, billigare servicekostnader men oftare på grund av att man måste ha tätare oljebyten med andra ord.
Sitter även motorvärmare på alla etanolbilar som standard då det underlättar starter vid kallt väder.

Den nya 2,0l Duratec motorn från 2001 som utvecklades av Mazda (även 1,8l motorn) letade sig in i Focusen och fick nu bland annat en kamkedja istället för kamrem för att få lägre servicekostnader.
Ford Focus CNG är bilar med 2,0l Duratec motorn som är konverterade till att även kunna köras på fordonsgas och fanns tillgängligt från 2009. Trycktankarna är placerade i bagageutrymmet och stjäl därför en del av utrymmet där, CNG bilarna väger dessutom ca 150kg mer än bensinmodellen. Vid gasdrift så är den största nackdelen att motorn känns slö, speciellt vid låga varvtal.

Den raka 5-cylindriga 2,5l motorn hämtades från Volvo, har kamrem som ska bytas var 20000:e mil eller vart 10:e år vilket som nu inträffar först.

Dieselmotorer
Dieselmotorerna har en kombination av kedja och kamrem, remmen ska bytas var 20000:e eller 24000 mil (beroende på årsmodell) eller vart 10:e år vilket som nu inträffar först.
Dieselmodellerna kommer med partikelfilter som ska bytas var 12000:e mil, de sista årsmodellerna fick även en ECOnetic modell som med hjälp av bland annat bättre aerodynamik, däck och annan programvara är bränslesnålare än den vanliga dieseln.

Växellådor
Tillgängliga växellådor var en 4-växlad Durashift automatlåda och 2st Durashift manuella växellådor (5- och 6-växlad) samt från 2008 en 6-växlad PowerShift dubbelkopplingslåda.

Prestandamodeller:
ST (Läs mer i våran egen ST tråd här):
Kom 2005 och med Volvos 5-cylindriga 2,5l turbomotor på 225hk, finns i både 3 och 5-dörrars utförande.
Karossen är sänkt 15mm och har 30% styvare fjädrar samt stötdämpare.
Fjäderbenstag och tjockare gods till motorvaggan har även tjockare krängningshämmare bak och snabbare styrväxel.
Utvändigt så fick den en mer aggressiv fram och bakstötfångare.
Interiört utrustades ST:n med Recarostolar fram som kunde färgmatchas med bilens lackering, aluminiumpedaler, extra instrumentgrupp med oljetryck och temperatur samt turbons laddtryck.

Vanliga fel som oftare märks på trimmade/modifierade bilar:
-Membran i oljefilterhus
-Generatorhaveri
-Vibrerande drivaxlar
-Hjullager
-Luftmassemätare
-Styrenhet till ESP

Bild

ST500:
Innan uppdateringen av Focusen 2008 släppte man en begränsad upplaga av ST:n i england kallad ST500, namnet kommer från att det endast tillverkades 500st bilar.
Bilen är svart metalic med silverfärgade fartränder, samma färger som de GT40 som placerade sig på 1:a, 2:a och 3:e plats i Le Mans 1966.
Motormässigt är det inga skillnader jämfört med den vanliga ST:n vilket betyder 2,5l volvofemman på 225hk.
Kom med recaro stolar som var klädda med röd läderklädsel, Xenonlampor, automatiskt avbländbar backspegel, regnsensor, solreflekterande vindruta samt speciella ST500 emblem.

RS (Läs mer i våran egen RS tråd här):
2009 släpptes Ford Focus RS, efter mycket spekulationer och rykten visade det sig att RS:n fick 305hk och var framhjulsdriven.
RevoKnuckle kallas systemet Ford utvecklade till RS:n, det minskar vridmomentets inverkan på styrningen vid kraftig acceleration, kurvtagning och vid körning på ojämna underlag.
Spårviden är ökad med 40mm, starkare och längre drivaxlar, revidera fjädrar och dämpare samt en tjockare och längra krängningshämmare bak samtidigt som styrsystemet har finjusteras för att ge en tydligare styrrespons.
Ventilerade skivbromsar, 336mm fram och 300mm bak och 19” fälgar med lågprofilsdäck.
ESP systemet har utvecklats för att tillåta mycket sportig körstil innan den aktiveras, dessutom går den att avaktiveras helt för entusiastiska förare eller körning på bana.
Standard färgen var Frozen White, Performance Blue och Ultimate Green var tillvalsfärger.
Diffentialbroms från Quaife
Helt ny främre stötfångare med djupa luftintag i trapetsoidform och en bakre stötfångare med venturitunnel och 2st avgasrör. En bakre vinge som har hämtat insperationen från Focus WRC och tidigare RS modell.
Motorn utvecklades ytterligare jämfört med ST:n, andra kamaxlar, omarbetat topplock och topplockspackning och nytt insug såg till att man fick ut över 300hk.
Man hade uppskattat att tillverka ca 7000-8000st Focus RS men totalt tillverkades ca 11000st och av de så hittade ca 140st hit till sverige.
Standardutrustning:
- 19” Aluminiumfälgar med 235/35 däck
- Recaro/RS-Dynamica framstolar ( Ej elupvärmda)
- Recaro baksäte (för 2st personer)
- Automatisk klimatanläggning (DEATC)
- Bi-xenon strålkastare fram, LED bak
- Mörktonade bakre rutor (från B-stolpen)
- Ljudsystem från Sony med 8 högtalare
- Stor bakre vinge, svart lack
- Quaife differential och RevoKnuckle

Tilläggspaket:
Paket 1A
- RS Halvläderklädsel
- Parkeringsensorer bak
- Nyckelfritt låssystem
- Eluppvärmd och värmereflekterande vindruta

Paket 1B
- Paket 1A
- Skallarm med volymsensor

Paket 2
- Navigation DVD med 7” färgskärm med backkamera
- Bluetooth handsfree/röststyrt + USB anslutning
- Däcktrycksmätning
- Skallarm med volymsensor

Enskilda tillval:
- Bluetooth handsfree/röststyrt + USB anslutning
- Navigation DVD med 7” färgskärm med backkamera
- Däcktrycksmätning
- Metallic Performance Blue
- Metallic Ultimate Green

Som de flesta nya bilar så kom RS:n med lite barnsjukdomar när den var ny, de flesta felen borde vara åtgärdade vid det här laget.
Problem som ska vara åtgärdade av Ford:
- Kopplingspedalen fastnar i nertryckt läge
- Dålig servoverkan till bromsarna i vissa lägen
- Nyansskillnader
- Elhissar som krånglar
- Knirrande sidorutor fram
- Slang för kondensvatten från luftkonditionering kan lossna


Andra problem som man antingen får åtgärda själv eller leva med är:
- Slang från luftburk till insug sugs ihop
- Klonkar till från bromsarna när man backar
- Vindavisare till luftburk

Bild

RS500:
2010 Släppte Ford en vässad Focus RS kallad RS500. Som namnet antyder tillverkades 500st som är individuellt numrerade och den såldes i 20st europeiska länder varav 10st bilar kom till sverige.
RS500 levereras med mattsvart folie över karossen, under folien är bilen svart metallic.
Den är i stort sätt fullutrustad, DVD-navigation och röd skinnklädsel är det ända som gick att välja till.
Standardutrustningen innefattar:
- 2-zons klimatanläggning
- Eluppvärmd vindruta
- Parkeringssensorer bak
- Lufttrycksövervakning för däcken
- Regnsensor
- Automatiskt avbländbar backspegel
- Fords nyckelfria startsystem
- Utökade blåtandsfunktioner
- Sony stereo med cdväxlare för 6 skivor
- Recarostolar fram med halvläder
- Plakat med bilens nummer av de 500 tillverkade

Team RS och Revolve Technologies har utrustat 2,5l volvofemman med större laddluftkylare, grövre avgasrör vid turbon, kraftigare bensinpump samt luftfilterbox och lyckas kräma ut 350hk och 460Nm ur motorn, 0-100 går på 5,6s och RS500 har en toppfart på 263km/h.
Chassi och bromsar lämnas oförändrat och hämtades från den vanliga RS:n.

Bild

Vanliga fel:
- Titta efter rost där den bakre stötfångare går ihop med skärmkanten, på vissa bilar har stötfångaren legat och skavit igenom lacken vid skärmkanten med rost som följd. Samma sak med plaststoppen till bakluckan. Korregerat från Ford med transperant tejp.
- Låset till bakluckan kan strula, speciellt på kombimodellen.
- Instrumenthuset, speciellt på årsmodell 2006, brukar få problem med kallödningar som kan skapa en rad underliga symptomer och problem. Brukar vara lätt att löda om dock.

Prestanda:
Bensin motorer (samt etanol)
1,6l Duratec
100hk vid 6000v/min & 150Nm vid 4000v/min
0-100km/h – 13,6s
Topphastighet – 172km/h

1,6l Duratec Ti-VCT
115hk vid 6000v/min & 155Nm vid 4150v/min
0-100km/h – 13,6s
Topphastighet – 172km/h

1,8l Duratec Flexifuel
125hk vid 6000v/min & 165Nm vid 4000v/min
0-100km/h – 10,3s
Topphastighet – 198km/h

2,0l Duratec
145hk vid 6000v/min & 185Nm vid 4500v/min
0-100km/h – 10,7s
Topphastighet – 195km/h

2,5l Duratec ST
225hk vid 5000v/min & 320Nm vid 1500v/min
0-100km/h – 6,8s
Topphastighet – 241km/h

2,5l Duratec RS
305hk vid 6500v/min & 440Nm vid 2300v/min
0-100km/h – 5,9s
Topphastighet – 263km/h

2,5l Duratec RS500
350hk vid 6000v/min & 460Nm vid 2500v/min
0-100km/h – 5,6s
Topphastighet – 263km/h

Diesel motorer:
1,6l Duratorq TDCI
109Hk vid 4000v/min & 260Nm vid 1750v/min
0-100km/h – 10,9s
Topphastighet – 191km/h

2,0l TDCi
136Hk vid 4000v/min & 340Nm vid 2000v/min
0-100km/h – 9,3s
Topphastighet – 203km/h

Växellådor:
5-växlad manuell Durashift
6-växlad manuell Durashift
4-växlad automat Durashift
6-växlad automat Powershift dubbelkopplingslåda

Mått & rymd:
Axelavstånd – 2640mm
Längd – 4337-4468mm
Bredd – 2019mm
Höjd – 1500mm
Vikt – ca 1220kg
Bränsletank – 55l bensin, 53l diesel
Cd – 0,32
Vändcirkel – 10,9m

Bra att veta:
På modeller med digital tripmätare kan man avläsa diverse information som km/h, bensinförbrukning, motorvarv, kylvätsketemperatur, batterispänning, mm.
För att få fram denna information i tripmätaren så håller man in nollställning knappen samtidigt som man startar motorn.

Övrigt:
Denna köpguide är långt ifrån komplett, vill du bidra med information? Kontakta gärna moderatorn för denna forumsdel med ditt bidrag.

Användarvisningsbild
FAQ
Veteran
Inlägg: 801
Blev medlem: lör nov 04, 2006 1:14 pm
Namn: FAQ
Kör: Allt
Ort: Forumet

Inlägg av FAQ »

Nedan finns det de olika utrustningsalternativen som fanns tillgängligt 2005, 2008 och 2011 tagna från Fords försäljningsbroschyrer.
Om du har fler år tillgängliga så får du gärna skicka det till moderatorn för denna forumsdel så läggs det till. :)

Användarvisningsbild
FAQ
Veteran
Inlägg: 801
Blev medlem: lör nov 04, 2006 1:14 pm
Namn: FAQ
Kör: Allt
Ort: Forumet

Inlägg av FAQ »

Standardlacker (2005):
Deep Navy - Mörkblå
Colorado Red - Klarröd
Diamond White - Vit

Metalliclacker (2005):
Aquarius – Ljusblå
Deep Rosso Red – Röd
Honour Green – Grön
Ink Blue – Mörkblå
Jeans – Ljusblå
Machine Silver – Silver
Magnum Grey - Grå
Moondust Silver - Silver
Panther Black - Svart
Sublime – Gul
Tonic - Ljusblå

Ambiente (2005)
- 15” Stålfälgar med 8-ekrade hjulsidor
- Svarta sidoskyddslister
- Manuell höjdreglering av förarsätet
- Elektriska fönsterhissar fram och nedhissning med ett klick, på förarsidan
- Avancerat säkerhetssystem med
-Krockkuddar på förar- och passagerarplats fram
-3D-sidokrockkuddar på förar- och passagerarplats fram
-sidoskyddsgardiner både för fram- och baksätespassagerare
-Pyrotekniska bältesträckare fram
-Belastningsbegränsare för bältena i framsätet
-Intrångsskyddssystem för broms- och kopplingspedal
-Överbelastningsskyddad rattstång
- Låsningsfria bromsar (ABS) med elektronisk bromskraftfördelning (EBD)
- Elektriskt stabiliseringsprogram (ESP)
- Startspärr – passivt stöldskyddssystem (PATS)
- Centrallås
- Rattstång med reglerbar lutning och längd
- Circulationsluftsomkopplare
- Överliggande instegsbelysning fram, med ljusdämpning och fördröjd släckning
- Delningsbart baksäte 60/40 med ISOFIX-fästen för bilbarnstol
- Insynsskydd över lastutrymmet (endast herrgårdsvagn)
- Elektriskt uppvärmda framsäten

Tillval Ambiente (2005)
- Nivåreglering (herrgårdsvagn)
- Larm med spärrlås
- Fjärrstyrt centrallås
- 15” 5-ekrad aluminiumfälg
- 15” 9-ekrad aluminiumfälg
- 16” 6-ekrad aluminiumfälg
- Fullstort reservhjul på plåtfälg (minskar lastutrymmet med 123 liter)
- Takreling – förberedelse för lastbågar, svarta
- Takreling med lastbågar, svarta
- Dragkrok, avtagbar
- Aktiva strålkastare ”kurvljus” (ej tillsammans med Xenonstrålkastare)
- Stereoradio/CD – Model 6000 CD, RDS EON, PTY, Stöldskyddskodning och 6 högtalare (4 fram, 2 bak)
- Fjärrstyrning för ljudsystem (monterad på rattstången)
- Röststyrning och Bluetooth
- Luftkonditionering, freonfri
- Klocka, digital (endast som del av Fords ljudsystem)
- Soltak, elektriskt vipp- och skjutbart
- Baksäte med mittnackskydd helt nedfällbart i ryggstödet (tillval på alla 3-dörrarsbilar)
- Vändbar lastmatta (endast herrgårdsvagn)
- Lastförskjutningsnät (endast herrgårdsvagn)
- Interiört styling paket – velourmattor, instegsskydd i aluminium med Focus logotyp, växelspaksknopp och handbromshandtag med aluminiumeffekt
- Rökarpaket, cigarettändare istället för eluttag
- Premium Rökarpaket, cigarettändare istället för eluttag bakom jalusiluckan
-

Trend (2005)
Utöver Ambiente
- 15” stålfälgar med 7-ekrade hjulsidor
- 16” stålfälgar med 8-ekrade hjulsidor (endast 2,0)
- Fjärrstyrt centrallås
- Elmanövrerade och eluppvärmda sidobackspeglar
- Förvarings i framstolarnas rygg
- Luftkonditionering
- Inre dörrhandtag med aluminiumfinish
- Mittkonsol med infattning i ”Antares”-finish
- Nackstöd på mittenplatsen bak (endast 5-dörrars och herrgårdsvagn)
- Mittnackstöd bak helt nedfällbart i sätesryggen

Tillval Trend (2005)
- Nivåreglering (herrgårdsvagn)
- Larm med spärrlås
- Spärrlås
- 15” 5-ekrad aluminiumfälg
- 15” 9-ekrad aluminiumfälg
- 16” 6-ekrad aluminiumfälg
- 16” 7x2-ekrad aluminiumfälg
- Fullstort reservhjul på plåtfälg (minskar lastutrymmet med 123 liter)
- Ytterbackspeglar – Elektriskt manövrerade och uppvärmda, lackerade med exteriör instegsbelysning
- Ytterbackspeglar – Elektriskt manövrerade och uppvärmda, lackerade med elektrisk vikfunktion
- Eluppvärmd vindruta – Quickclear
- Parkeringssensor bak
- Takreling – förberedelse för lastbågar, svarta
- Takreling med lastbågar, svarta
- Dragkrok, avtagbar
- Värmereflekterande vindruta
- Vindrutetorkare med regnsensor
- Aktiva strålkastare ”kurvljus” (ej tillsammans med Xenonstrålkastare)
- Fördröjd släckning av strålkastare, ”Follow-me-home”
- Dimljus, inklusive variabel instrumenteringsbelysning
- Xenonstrålkastare (ej tillsammans med aktiva strålkastare)
- Stereoradio/CD – Model 6000 CD, RDS EON, PTY, Stöldskyddskodning och 6 högtalare (4 fram, 2 bak)
- Sony ljudsystem – Stereoradio/CD/MP3, RDS EON, PTY, stöldskyddskodning, DSP och 8 högtalare (4 fram och 4 bak)
- Sony ljudsystem – Stereoradio/CD-växlare för 6 skivor i instrumentpanelen, RDS EON, PTY, stöldskyddskodning, DSP och 8 högtalare (4 fram och 4 bak)
- Fjärrstyrning för ljudsystem (monterad på rattstången)
- CD-växlare – placerat under förarsätet (endast med navigationssystem)
- Navigationssystem DVD – 7” pekskärm i färg, Stereoradio/CD/MP3, 8 högtalare (4 fram och 4 bak)
- Ljudsystem för baksätet – Hörlursuttag med separata volym- och ljudkontroller
- Röststyrning och Bluetooth
- DEATC - Luftkonditionering, freonfri med dubbel automatisk temperaturkontroll
- Klocka, digital (endast som del av Fords ljudsystem)
- Kylt handskfack
- Backspegel med automatisk avbländning
- Solskydd i bakdörrarna (ej till 3-dörrars)
- Soltak, elektriskt vipp- och skjutbart
- Elhissar fram och bak med ett-tryck-ned funktion
- Förarsäte med 2-vägs eljustering och reglerbart svankstöd och 4-vägs manuellt manöverbar passagerarstol
- Passagerarsäte 4-vägs manuellt justerbar inklusive svankstöd fram
- Läderklädsel med 6-vägs elförarstol (2-vägs på 3-dörrars)
- Farthållare
- Läderklädd ratt, med 4 silverfärgade ekrar och reglage för farthållare
- Vändbar lastmatta (endast herrgårdsvagn)
- Lastförskjutningsnät (endast herrgårdsvagn)
- Interiört styling paket – velourmattor, instegsskydd i aluminium med Focus logotyp, växelspaksknopp och handbromshandtag med aluminiumeffekt
- Rökarpaket, cigarettändare istället för eluttag
- Premium Rökarpaket, cigarettändare istället för eluttag bakom jalusiluckan


Ghia (2005)
Utöver Trend
- 16” 5x3-ekrade aluminiumfälgar
- Elektriska fönsterhissar fram och bak, upp/ned med ett klick, klämskydd samt funktion för samtidig upp-/nedhissning av alla sidorutor
- Luftkonditionering, dubbel elektronisk automatisk temperaturkontroll (DEATC)
- Backspegel med automatisk avbländning
- Quickclear – eluppvärmd vindruta
- Sminkspeglar med belysning i solskydden
- Kartbelysning fram
- Fotutrymmesbelysning
- Överliggande instegsbelysning bak
- Sidobackspeglar i karossens färg
- Dörrhandtag i karossens färg
- Sidoskyddslister i karossens färg
- Växelspaksknopp i läder med detaljer i aluminiumsfinish
- Dörrmattor med halkskydd fram
- Vindrutetorkare med regnsensor
- Färddator
- Förarstol med inställbart svankstöd
- Luftkonditioneringskylt handskfack
- Hållare för solglasögon på förarplatsen
- Nedfällbart mittarmstöd bak med förvaringsfack
- Förvaringsfack i instrumentpanelen
- 4-ekrad läderklädd ratt
- Farthållare
- Dimljus fram
- Kromad grill

Tillval Ghia (2005)
- Nivåreglering (herrgårdsvagn)
- Larm med spärrlås
- KeyFree System – Nyckelfri bil
- Spärrlås
- 16” 5-ekrad aluminiumfälg
- 16” 6-ekrad aluminiumfälg
- 17” 5-ekrad aluminiumfälg
- 18” 7-ekrad aluminiumfälg antracit
- 18” 7-ekrad aluminiumfälg polerad
- Fullstort reservhjul på plåtfälg (minskar lastutrymmet med 123 liter)
- Ytterbackspeglar – Elektriskt manövrerade och uppvärmda, lackerade med exteriör instegsbelysning
- Ytterbackspeglar – Elektriskt manövrerade och uppvärmda, lackerade med elektrisk vikfunktion
- Parkeringssensor bak
- Takreling – förberedelse för lastbågar, aluminium
- Takreling med lastbågar, svarta
- Takreling med lastbågar, aluminium
- Dragkrok, avtagbar
- Värmereflekterande vindruta
- Aktiva strålkastare ”kurvljus” (ej tillsammans med Xenonstrålkastare)
- Xenonstrålkastare (ej tillsammans med aktiva strålkastare)
- Sony ljudsystem – Stereoradio/CD/MP3, RDS EON, PTY, stöldskyddskodning, DSP och 8 högtalare (4 fram och 4 bak)
- Sony ljudsystem – Stereoradio/CD-växlare för 6 skivor i instrumentpanelen, RDS EON, PTY, stöldskyddskodning, DSP och 8 högtalare (4 fram och 4 bak)
- CD-växlare – placerat under förarsätet (endast med navigationssystem)
- Navigationssystem DVD – 7” pekskärm i färg, Stereoradio/CD/MP3, 8 högtalare (4 fram och 4 bak)
- Ljudsystem för baksätet – Hörlursuttag med separata volym- och ljudkontroller
- Multimedia DVD system – DVD-spelare monterad i innertak med nedfällbar 7” skärm
- Röststyrning och Bluetooth
- Solskydd i bakdörrarna (ej till 3-dörrars)
- Soltak, elektriskt vipp- och skjutbart
- Förarsäte med 2-vägs eljustering och reglerbart svankstöd och 4-vägs manuellt manöverbar passagerarstol
- Förarsäte med 6-vägs eljustering och 4-vägs manuellt manöverbar passagerarstol
- Passagerarsäte 4-vägs manuellt justerbar inklusive svankstöd fram
- Läderklädsel med 6-vägs elförarstol (2-vägs på 3-dörrars)
- Vändbar lastmatta (endast herrgårdsvagn)
- Lastförskjutningsnät (endast herrgårdsvagn)
- Interiört styling paket – velourmattor, instegsskydd i aluminium med Focus logotyp, växelspaksknopp och handbromshandtag med aluminiumeffekt
- Rökarpaket, cigarettändare istället för eluttag
- Premium Rökarpaket, cigarettändare istället för eluttag bakom jalusiluckan

Titanium (2005)
Utöver Ghia
- 16” 5-ekrade aluminiumfälgar med maskinpolerad finish
- Säten i läder/textil-klädsel
- Sportstolar fram
- Sony ljudsystem – Stereoradio/MP3-kompatibel CD-spelare och 8 högtalare (4 fram och 4 bak) samt AUX-ingång i handskfacket
- 3-ekrad läderklädd sportratt
- Ej farthållare

Tillval Titanium (2005)
- Nivåreglering (herrgårdsvagn)
- Sportfjädring
- Larm med spärrlås
- KeyFree System – Nyckelfri bil
- Spärrlås
- 17” 5-ekrad aluminiumfälg
- 17” 9x2-ekrad aluminiumfälg
- 18” 7-ekrad aluminiumfälg antracit
- 18” 7-ekrad aluminiumfälg polerad
- Fullstort reservhjul på plåtfälg (minskar lastutrymmet med 123 liter)
- Ytterbackspeglar – Elektriskt manövrerade och uppvärmda, lackerade med exteriör instegsbelysning
- Ytterbackspeglar – Elektriskt manövrerade och uppvärmda, lackerade med elektrisk vikfunktion
- Parkeringssensor bak
- Takreling – förberedelse för lastbågar, aluminium
- Takreling med lastbågar, svarta
- Takreling med lastbågar, aluminium
- Dragkrok, avtagbar
- Värmereflekterande vindruta
- Aktiva strålkastare ”kurvljus” (ej tillsammans med Xenonstrålkastare)
- Xenonstrålkastare (ej tillsammans med aktiva strålkastare)
- Sony ljudsystem – Stereoradio/CD-växlare för 6 skivor i instrumentpanelen, RDS EON, PTY, stöldskyddskodning, DSP och 8 högtalare (4 fram och 4 bak)
- Navigationssystem DVD – 7” pekskärm i färg, Stereoradio/CD/MP3, 8 högtalare (4 fram och 4 bak)
- Ljudsystem för baksätet – Hörlursuttag med separata volym- och ljudkontroller
- Multimedia DVD system – DVD-spelare monterad i innertak med nedfällbar 7” skärm
- Röststyrning och Bluetooth
- Solskydd i bakdörrarna (ej till 3-dörrars)
- Soltak, elektriskt vipp- och skjutbart
- Förarsäte med 6-vägs eljustering och 4-vägs manuellt manöverbar passagerarstol
- Passagerarsäte 4-vägs manuellt justerbar inklusive svankstöd fram
- Läderklädsel med 6-vägs elförarstol (2-vägs på 3-dörrars)
- Farthållare
- Läderklädd ratt, med 4 silverfärgade ekrar och reglage för farthållare
- Vändbar lastmatta (endast herrgårdsvagn)
- Interiört styling paket – velourmattor, instegsskydd i aluminium med Focus logotyp, växelspaksknopp och handbromshandtag med aluminiumeffekt
- Rökarpaket, cigarettändare istället för eluttag
- Premium Rökarpaket, cigarettändare istället för eluttag bakom jalusiluckan

Användarvisningsbild
FAQ
Veteran
Inlägg: 801
Blev medlem: lör nov 04, 2006 1:14 pm
Namn: FAQ
Kör: Allt
Ort: Forumet

Inlägg av FAQ »

Standardlacker (2008):
Blazer - Mörkblå
Colorado Red - Klarröd
Frozen White - Vit

Metalliclacker (2008):
Avalon - Turkos
Cedar Green - Mörkgrön
Moondust Silver - Silver
Morello - Lila
Ocean - Blå
Panther Black - Svart
Sea Grey - Grå
Tango - Rödorange
Vision – Ljusblå
Electric Orange – Endast ST - Orange
Perfomance Blue – Endast ST - Blå

Trend (2008)
- Elmanövrerade och uppvärmda ytterspeglar med sidoblinkers och kåpor i bilens färg
- Elmanövrerade fönsterhissar på förar- och passagerarsidan fram
- Eluppvärmda stolar fram
- Luftkonditionering
- Ljudsystem CD6000 med rattmonterat audioreglage
- Ratt med dekorinlägg i matt kromfinish
- Färd-/bränsledator
- Modern instrumentgrupp med infattningar i matt aluminiumfinish
- Inre dörrhandtag och parkeringsbromsknapp i aluminiumfinish
- Elektroniskt stabilitetsprogram (ESP)
- Låsningsfia bromsar (ABS) med elektronisk bromskraftfördelning (EBD)
- Ford EasyFuel (inget inre tanklock)

Trend Sportpaket (2008)
- 16” 5-ekrade aluminiumfälgar
- 3-ekrad sportratt i läder
- Dimljus fram
- Lackad spoiler bak (endast 5-dörrars kombisedan)
- Premium mittkonsol med skjutbart armstöd och stort förvaringsutrymme
- Sportstolar fram (unik klädsel i rött eller silver)
- Svarta lamphus fram
- Sportfjädring

Tillval Trend (2008)
- Dimljus fram
- Mörktonade bakre rutor
- Bakspoiler lackad (endast 5-dörrars)
- Bakspoiler lackad (stor, till Kombi och ST)
- Rails – Svarta (endast kombi)
- Rails – Aluminiumfinish (endast kombi)
- Designfälg 5-ekrad stålfälg
- Aluminiumfälg 16” ”Trend” 5-ekrad
- Aluminiumfälg 16” ”Sport” 5-ekrad
- Reservhjul – Mini
- Reservhjul
- Framlampor – adaptiva strålkastare (kurvljus), inkluderar LED-bakljus
- Parkeringssensor bak
- Vindruta – eluppvärmd (Quickclear)
- Designpaket – 16” 5-ekrade designfälgar, dimljusfram och mörktonade bakre rutor
- Golvmattor i textil fram och bak
- Ratt – 3-ekrad läderratt med aluminiuminlägg
- Ratt – 4-ekrad läderratt med aluminiuminlägg
- Sony Radio/CD – 8 högtalare, fjärrkontroll, MP3 kompatibel och AUX-ingång
- Sony Radio/CD med digitalradio (DAB) – 8 högtalare, fjärrkontroll, MP3 kompatibel och AUX-ingång
- Navigationssystem med SD-kort – Radio/CD – 5” färgskärm, 6 högtalare, fjärrkontroll, AUX-ingång, SD-minneskortsläsare för data (t.ex. av musik eller navigationsdata)
- Navigationssystem DVD – Radio/CD – 7” färgskärm, 8 högtalare, fjärrkontroll, MP# kompatibel, AUX-ingång och pekskärm för kontroll av radio/CD, navigationssystem och 2-zons klimatanläggning
- Bluetooth Hands Free och röststyrning
- Luftkonditionering – automatisk med dubbla klimatzoner (DEATC)
- Ford Power startknapp
- Farthållare (inkluderar 4-ekrad ratt i läder)
- Pedaler – elektriskt justerbara
- Mittkonsol – Premium med skjutbartarmstöd, extra 12V-uttag och stort förvaringsutrymme
- Eluttag – 230V, begränsat till 150W (endast med premium mittkonsol)
- Solskydd – i sidodörrar bak (ej 3-dörrars ST)
- Taklucka – elektrisk i glas
- Fönster – elektriska fram och bak med komfortöppning/stängning
- Framsäten – justerbart svankstöd för förare
- Framsäten – Förarstol 2-vägs elektrisk höj/sänkbar och 4-vägs manuell passagerarstol inkl svankstöd
- Travellerpaket – mjukt lastnät och vändbar bagagerumsmatta (endast kombi)
- Däcktrycksövervakning
- Fjärrstyrt centrallås med spärrlås
- Larm med interiörsensor och spärrlås
- Nivåreglering (endast kombi)

Titanium (2008)
Utrustning över Trend
- 7x16” 20-ekrade aluminiumfälgar
- 3-ekrad sportratt i läder
- Automatisk vindrutetorkare med regnsensor
- Automatisk avbländbar innerbackspegel
- Automatisk luftkonditionering med dubbla klimatzoner (DEATC)
- Dimljus fram
- Elektriska fönsterhissar fram och bak inkl. ett tryck upp/ner funktion
- Golvbelysning fram
- Kromlist runt nedre grillen
- Lackad spoiler bak (endast 5-dörrars kombisedan)
- Premium mittkonsol med skjutbart armstöd och stort förvaringsfack
- Sportstolar fram

Tillval Titanium (2008)
- Ytterbackspeglar - Instegsbelysning
- Mörktonade bakre rutor och blåtonade rutor fram
- Bakspoiler lackad (stor, till Kombi och ST)
- Rails – Svarta (endast kombi)
- Rails – Aluminiumfinish (endast kombi)
- Aluminiumfälg 17” 15-ekrad
- Aluminiumfälg 18” 5-ekrad (ej till 1.6 TDCi)
- Reservhjul – Mini
- Reservhjul
- Bodystyling kit – komplett stylingpaket med sidokjolar, skärmar fram och bak, kromat avgasrör, 18” aluminiumfälgar, och stor lackad spoiler bak (ej till 1.6 TDCi)
- Framlampor – adaptiva strålkastare (kurvljus), inkluderar LED-bakljus
- Framlampor – Bi-Xenon, med automatisk nivåjustering, inkluderar LED-bakljus
- Parkeringssensor bak
- Vindruta IR (värmereflekterande)
- Titanium X paket – halvläder, Bi-Xenon strålkastare fram, LED-bakljus och mörktonade bakre rutor
- Golvmattor i textil fram och bak
- Ratt – 4-ekrad läderratt med aluminiuminlägg
- Sony Radio/CD – 8 högtalare, fjärrkontroll, MP3 kompatibel och AUX-ingång
- Sony Radio/CD med digitalradio (DAB) – 8 högtalare, fjärrkontroll, MP3 kompatibel och AUX-ingång
- Sony Radio/6CD och USB anslutning – 8 högtalare, fjärrkontroll, MP3 kompatibel och AUX-ingång
- Navigationssystem med SD-kort – Radio/CD – 5” färgskärm, 6 högtalare, fjärrkontroll, AUX-ingång, SD-minneskortsläsare för data (t.ex. av musik eller navigationsdata)
- Navigationssystem DVD – Radio/CD – 7” färgskärm, 8 högtalare, fjärrkontroll, MP# kompatibel, AUX-ingång och pekskärm för kontroll av radio/CD, navigationssystem och 2-zons klimatanläggning
- Bluetooth Hands Free och röststyrning
- Ford Power startknapp
- Farthållare (inkluderar 4-ekrad ratt i läder)
- Pedaler – elektriskt justerbara
- Eluttag – 230V, begränsat till 150W (endast med premium mittkonsol)
- Solskydd – i sidodörrar bak (ej 3-dörrars ST)
- Taklucka – elektrisk i glas
- Framsäten – Förarstol 2-vägs elektrisk höj/sänkbar och 4-vägs manuell passagerarstol inkl svankstöd
- Framsäten – Förarstol 6-vägs elektrisk och 4-vägs manuell passagerarstol inkl svankstöd
- Läderklädsel
- Travellerpaket – mjukt lastnät och vändbar bagagerumsmatta (endast kombi)
- Däcktrycksövervakning
- Fjärrstyrt centrallås med spärrlås
- Larm med interiörsensor och spärrlås
- Nyckelfri bil inkl. larm med spärrlås och Ford Power startknapp
- Nivåreglering (endast kombi)
- Sportfjädring

ST (2008)
Utrustning över Trend
- 18” 5-ekrade aluminiumfälgar
- 2.5 Duratec ST turbomotor
- Exklusiv ST-karossdesign
- Dimljus fram
- Unik ST interiördesign, med Recaro-sportstolar fram med 8-vägsinställning och justerbart svankstöd på förarsidan
- Unik läderklädd sportratt i ST-design
- ST sportfjädring
- Extra kraftiga skivbromsar fram och bak
- Unika färger på sätesklädsel och exteriör

Tillval ST (2008)
- Mörktonade bakre rutor
- Bakspoiler lackad (stor, till Kombi och ST)
- Reservhjul – Mini
- Framlampor – adaptiva strålkastare (kurvljus), inkluderar LED-bakljus
- Framlampor – Bi-Xenon, med automatisk nivåjustering, inkluderar LED-bakljus
- Parkeringssensor bak
- Vindruta eluppvärmd (Quickclear)
- Sony Radio/CD – 8 högtalare, fjärrkontroll, MP3 kompatibel och AUX-ingång
- Sony Radio/CD med digitalradio (DAB) – 8 högtalare, fjärrkontroll, MP3 kompatibel och AUX-ingång
- Sony Radio/6CD och USB anslutning – 8 högtalare, fjärrkontroll, MP3 kompatibel och AUX-ingång
- Navigationssystem med SD-kort – Radio/CD – 5” färgskärm, 6 högtalare, fjärrkontroll, AUX-ingång, SD-minneskortsläsare för data (t.ex. av musik eller navigationsdata)
- Navigationssystem DVD – Radio/CD – 7” färgskärm, 8 högtalare, fjärrkontroll, MP# kompatibel, AUX-ingång och pekskärm för kontroll av radio/CD, navigationssystem och 2-zons klimatanläggning
- Bluetooth Hands Free och röststyrning
- Luftkonditionering – automatisk med dubbla klimatzoner (DEATC)
- Eluttag – 230V, begränsat till 150W (endast med premium mittkonsol)
- Solskydd – i sidodörrar bak (ej 3-dörrars ST)
- Taklucka – elektrisk i glas
- Fönster – elektriska fram och bak med komfortöppning/stängning
- Läderklädsel
- Recaropaket 1 – läderklädsel, 10-vägs Recaro framstolar och skålat Recaro baksäte (obs! bilen blir 4-sitsig)
- Recaropaket 2 – 8-vägs Recaro framstolar och skålat Recaro baksäte (obs! bilen blir 4-sitsig)
- Däcktrycksövervakning
- Fjärrstyrt centrallås med spärrlås
- Larm med interiörsensor och spärrlås

Användarvisningsbild
FAQ
Veteran
Inlägg: 801
Blev medlem: lör nov 04, 2006 1:14 pm
Namn: FAQ
Kör: Allt
Ort: Forumet

Inlägg av FAQ »

Standardlacker (2011):
Blazer Blue - Mörkblå
Colorado Red - Klarröd
Frozen White - Vit

Metalliclacker (2011):
Chill - Champagne
Ink Blue - Blå
Moondust Silver - Silver
Panther Black - Svart
Sea Grey - Grå
Vision - Ljusblå

Trend (2011)
- Kromlist på motorhuv
- Elmanövrerade och uppvärmda ytterbackspeglar med integrerade blinkers och kåpor i bilens färg
- Elmanövrerade fönsterhissar på förar- och passagerarsidan fram
- Ljudsystem CD6000 med 6 högtalare och rattmonterade reglage
- Fjärrstyrt centrallås
- Ford Intelligent Protection System (IPS), inkluderar förar och passagerarairbag, sidoairbags och sidogardiner
- Aluminium-finish på dörrhandtag och handbromsknopp
- Elektronisk Stabilitets Program (ESP)
- ABS med elektrisk bromskraftsfördelning
- Oberoende Control Blade multi-link bakre fjädring
- Ford EasyFuel (inget inre tanklock)
- Modern instrumentgrupp med infattningar i matt aluminiumfinish
- Luftkonditionering
- Ratt med dekorinlägg i matt kromfinish
- Färd-/bränsledator

Tillval Trend (2011)
- Lackad spoiler bak
- Dimljus fram
- Mörktonade bakre rutor
- Stänkskydd bak
- Rails – svarta (endast kombi)
- Rails – aluminiumfinish (endast kombi)
- 16” 5-ekrade ”Design” fälgar
- 16” 5-ekrade aluminiumfälgar
- Reservhjul - mini
- Reservhjul – fullstort (16” stålfälg)
- Adaptiva strålkastare fram (kurvljus), inkluderar LED-bakljus
- Parkeringssensorer bak
- Eluppvärmd vindruta (Quickclear) med eluppvärmda spolarmunstycken
- Golvmattor i textil fram och bak
- 4-ekrad läderratt med aluminiuminlägg
- Sony radio/CD med 8 högtalare, fjärrkontroll, MP3 kompatibel och AUX-ingång
- Sony radio/CD med digitalradio (DAB), 8 högtalare, fjärrkontroll, MP3 kompatibel och AUX-ingång
- Navigationssystem CD/SD, radio/CD, 5” pekskärm, 6 högtalare, fjärrkontroll, AUX-ingång, SD-minneskortläsare för data (t.ex. av musik eller navigationsdata)
- Navigationssystem DVD, radio/CD, 7” pekskärm i färg för styrning av klimat, ljudsystem och navigation, 8 högtalare, fjärrkontroll, MP3 kompatibel, AUX-ingång
- Backkamera (inkluderad i navigation DVD, tillval till navigation CD/SD)
- Bluetooth Hands-free och röststyrning med USB/iPod-anslutning
- Bluetooth Hands-free och röststyrning med USB/iPod och Mobile navigation (endast till Sony ljudsystem)
- Automatisk luftkonditionering med dubbla klimatzoner (DEATC)
- Parkeringsvärmare – programmerbar bränsledriven värmare (ej till FlexiFuel)
- Farthållare (inkluderar 4-ekrad ratt i läder)
- Solskydd i sidodörrarna bak
- Däcktrycksövervakning
- Fjärrstyrt centrallås med spärrlås
- Larm med interiörsensor och spärrlås

Platinum (2011)
Utrustning över Trend
- 16” 5-ekrade ”Design” fälgar
- Bluetooth med röststyrning
- Dimljus fram
- Sportsäten
- Interördetaljer i Satin-krom finish

Tillval Platinum (2011)
- Lackad spoiler bak
- Mörktonade bakre rutor
- Stänkskydd bak
- Rails – svarta (endast kombi)
- Rails – aluminiumfinish (endast kombi)
- 15” stålfälg med 8-ekrad hjulsida
- 16” stålfälg med 7-ekrad hjulsida
- Reservhjul - mini
- Reservhjul – fullstort (16” stålfälg)
- Adaptiva strålkastare fram (kurvljus), inkluderar LED-bakljus
- Parkeringssensorer bak
- Eluppvärmd vindruta (Quickclear) med eluppvärmda spolarmunstycken
- Golvmattor i textil fram och bak
- 4-ekrad läderratt med aluminiuminlägg
- Bluetooth Hands-free och röststyrning med USB/iPod-anslutning
- Automatisk luftkonditionering med dubbla klimatzoner (DEATC)
- Parkeringsvärmare – programmerbar bränsledriven värmare (ej till FlexiFuel)
- Farthållare (inkluderar 4-ekrad ratt i läder)
- Solskydd i sidodörrarna bak
- Däcktrycksövervakning
- Fjärrstyrt centrallås med spärrlås
- Larm med interiörsensor och spärrlås


Titanium (2011)
Utrustning över Trend
- 7x16” 20-ekrade aluminiumfälgar
- 3-ekrad sportratt i läder
- Eluppvärmd vindruta (Quickclear) med eluppvärmda spolarmunstycken
- Automatiska vindrutetorkare med regnsensor
- Automatisk avbländbar innerbackspegel
- Automatisk luftkonditionering med dubbla klimatzoner (DEATC)
- Dimljus fram
- Elektriska fönsterhissar fram och bak inkl. ett tryck upp/ner funktion
- Golvbelysning fram
- Kromlist runt nedre grillen
- Lackad spoiler bak (endast 5-dörrars kombisedan)
- Premium mittkonsol med skjutbart armstöd och stort förvaringsfack
- Sportstolar fram
- Ford Power start-/stoppknapp

Tillval Titanium (2011)
- Lackad spoiler bak (till kombi)
- Dimljus fram
- Mörktonade bakre rutor
- Stänkskydd bak
- Rails – svarta (endast kombi)
- Rails – aluminiumfinish (endast kombi)
- 17” 15-ekrade aluminiumfälgar
- 18” 5-ekrade aluminiumfälgar (ej till 1,6l TDCi)
- Reservhjul - mini
- Reservhjul – fullstort (16” stålfälg)
- Adaptiva strålkastare fram (kurvljus), inkluderar LED-bakljus
- Bi-xenon framlampor med automatisk nivåjustering, inkluderar LED-bakljus
- Parkeringssensorer bak
- 4-ekrad läderratt med aluminiuminlägg
- Sony radio/CD med 8 högtalare, fjärrkontroll, MP3 kompatibel och AUX-ingång
- Sony radio/CD med digitalradio (DAB), 8 högtalare, fjärrkontroll, MP3 kompatibel och AUX-ingång
- Navigationssystem CD/SD, radio/CD, 5” pekskärm, 6 högtalare, fjärrkontroll, AUX-ingång, SD-minneskortläsare för data (t.ex. av musik eller navigationsdata)
- Navigationssystem DVD, radio/CD, 7” pekskärm i färg för styrning av klimat, ljudsystem och navigation, 8 högtalare, fjärrkontroll, MP3 kompatibel, AUX-ingång
- Backkamera (inkluderad i navigation DVD, tillval till navigation CD/SD)
- Bluetooth Hands-free och röststyrning med USB/iPod-anslutning
- Bluetooth Hands-free och röststyrning med USB/iPod och Mobile navigation (endast till Sony ljudsystem)
- Automatisk luftkonditionering med dubbla klimatzoner (DEATC)
- Parkeringsvärmare – programmerbar bränsledriven värmare (ej till FlexiFuel)
- Farthållare (inkluderar 4-ekrad ratt i läder)
- Solskydd i sidodörrarna bak
- Förarstol 6-vägs elektrisk och 4-vägs manuell passagerarstol ink. svankstöd
- Halvläderklädsel
- Läderklädsel
- Däcktrycksövervakning
- Fjärrstyrt centrallås med spärrlås
- Larm med interiörsensor och spärrlås
- Nyckelfri bil ink. larm med spärrlås och Ford Power startknapp
- Sportfjädring

Låst