Byte av hjullager - Fram - Mk1 (1998-2004)

Användarvisningsbild
FAQ
Veteran
Inlägg: 765
Blev medlem: lör nov 04, 2006 1:14 pm
Namn: FAQ
Kör: Allt
Ort: Forumet

Byte av hjullager - Fram - Mk1 (1998-2004)

Inlägg av FAQ »

Hjullager
När det kommer ett dovt mullrande från framvagnen som försvinner när du svänger åt ett håll så är det troligtvis hjullagren fram som behöver bytas. Ett hjullager som börjar bli dåligt kan hålla länge eller haverera inom kort, chansa inte utan byt så fort du kan.
Svänger du åt höger och ljudet försvinner så är det höger hjullager som behöver bytas och vice versa, det är dock en bra idé att byta båda samtidigt då det inte tar så mycket längre tid när du ändå har allt framme. Hjullagret på andra sidan borde vara ungefär lika slitet och ge sig snart med.

Demontering av spindel
- Se till att bilen står stadigt med parkeringsbroms och växel ilagd, bänd bort eventuell kåpa för att komma åt muttern till drivaxeln. Lossa drivaxelns mutter tills den går att skruva för hand.
1a.JPG
1b.JPG
- Lossa hjulmuttrarna
- Hissa upp bilen och säkra med pallbockar, skruva bort hjulmuttrarna och ta bort hjulet.
- Lossa plastpluggarna som sitter över bromsokets glidpinnar, skruva ur pinnarna, lossa fjädern och lyft bort oket, bromsoket hänger du lämpligtvis i fjäderbenet med ett snöre. Låt aldrig bromsoket hänga i bromslangen!
Ta bort bromsksivan som borde sitta löst nu.
4a.JPG
4b.JPG
- Lossa muttern som håller den yttre styrleden till spindeln, om leden börjar snurra så kan du hålla fast den genom att hissa upp domkraften under leden med en bit trä emellan och på så sätt klämma fast leden mot spindeln. Skulle styrleden sitta fast så brukar ett par välriktade slag med en slägga på spindeln vid styrleden göra att den släpper, var väldigt försiktig så att du inte skadar styrledens damask eller gängor.
5.JPG
- Lossa de 3 muttrarna som håller fjäderbenet i motorutrymmet ett par varv för att fjäderbenet ska kunna röra på sig vid demontering av spindeln.
6.JPG
- Lossa skruven som klämmer ihop spindeln vid fjäderbenet, se till att smörja ordentligt. Du vill inte att den här skruven ska gå av! Kolla så att skruven snurrar så att det inte bara är skruvens skalle som snurrar, backa skruven ofta för att rensa den från rost och smuts.
7.JPG
- Lossa skruven som klämmer ihop spindeln vid spindelleden, den här skruven brukar sitta riktigt ordentligt så att skaffa ett par nya innan man sätter igång är att rekommendera. Skruven sitter bara med muttern och när den är borta är det bara att slå ut skruven.
8.JPG
- Lossa ABS-givaren genom att försiktigt lossa dess skruv, rotera givaren fram och tillbaka medans du bänder upp den lite försiktigt så bör den lossa från spindeln. Om ABS-givaren sitter fast så låt den vara kvar om det finns risk att den kommer att gå sönder vid demontering.
- Slå in en huggmejsel eller något annat lämpligt (snurra på spindelledens värmeskydd först) där spindeln klämmer åt spindelleden för att den ska lossna, böj ner länkarmen så att spindelleden lossnar från spindeln.
- Ta bort muttern till drivaxeln och tryck ut den och lägg den åt sidan.
- Slå ner spindeln så att den lossnar från fjäderbenet.
- Kolla i inlägget nedan för att se hur du demonterar och monterar hjullagret.

Montering av spindel
- Montering av spindeln sker i omvänd ordning av demonteringen, se till att göra en hjulinställning när du är klar för att förhindra felinställd framvagn med snedslitna däck som resultat.
Passa även på att göra en liten service på bromsarna och smörj upp dem.

Moment
Krängningshämmarlänk 50Nm
Bromsok 28Nm
Drivaxel 316Nm
Spindelled 50Nm
Stötdämpare 90Nm
Stötdämpartorn 25Nm
Yttre styrled 47Nm

Verktyg
Press
7mm insex
Domkraft & pallbockar
Momentnyckel
Diverse hylsor och nycklar

Material
Hjullager
Skruv och mutter till spindelled

Övrigt
Om du hittat några fel eller skulle vilja lägga till något till texten så PM'a moderatorn för denna forumsdel.

Användarvisningsbild
FAQ
Veteran
Inlägg: 765
Blev medlem: lör nov 04, 2006 1:14 pm
Namn: FAQ
Kör: Allt
Ort: Forumet

Inlägg av FAQ »

Demontering av hjullager
- Pressa ur navet från spindeln, skydda gärna gängerna på pinnbultarna genom att gänga på hjulmuttrarna, hjullagrets inre lagerbanan kommer att sitta kvar på navet och kan tas bort med en avdragare eller genom att slipa ner lagerbanan och spräcka det.
14a.JPG
14b.JPG
- Ta bort spårringen och pressa ur hjullagrets yttre lagerbanan. Spårringen kan sitta riktigt bra och har man en avbitartång så kan man använda den som en hävstång och få loss spårringen, se till att den inte far iväg och orsakar några personskador.
15a.JPG
15b.JPG
Montering av hjullager
- Gör rent spåret till spårringen ordentligt och ytan där hjullagret kommer att sitta.
- Den magnetiska delen av hjullagret ska placeras inåt mot bilen, det är den delen som ABS-givaren känner av och ser vilken hastighet det hjulet har. Var mycket försiktigt med hjullagret då magnetdelen är mycket känslig för slag och stötar.
17.JPG
- Pressa i hjullagret genom att placera pressverktyget på den yttre lagerbanan, observera att lagret går sönder om man pressar på den inre lagerbanan. Kontrollera att hjullagret är ipressat så långt det går.
18a.JPG
18b.JPG
- Pressa på navet genom att placera pressverktyget på inre lagerbanan, observera att lagret går sönder om man pressar på den yttre lagerbanan. Låt inte navet vila på pinnbultarna utan stöd navets centrum så att du inte trycker ut dem.
19.JPG
- Låsringens öppning placeras vid hålet för ABS-givaren för att denna ska gå fritt.
20.JPG

Låst