Sida 1 av 1

S: Ford Taunus -72 1600 L

Postat: tis okt 18, 2016 6:11 pm
av Klimpen
Säljer en Taunus -72 1600 L

Är komplett men med en del Opel-guld, polarn kallar den lättad men konstaterat är iallafall att den är rostig.

Kan följa med ett par rostfria framskärmar i glasfiber:) och har också lite annat smått och gott såsom ett skogenracing-insug, 2st 2.0l pinto ena komplett, andra inte så mycket. Cosworth-kolvar och stakar, typ9 låda och det var nog allt.

Bud mottages men nån som vill renovera istället för att plocka delar prioriteras såklart.

MVH
Linus

Pris/utgångsbud: 100
Plats/närmaste stad: Skokloster

Pris/utgångsbud: 100
Plats/närmaste stad: Skokloster

Postat: tis okt 25, 2016 4:54 pm
av Släggmek
Ingen respons än? Synd. Lite väl långt bort tyvärr :( annars hade nog jag varit på gång med släp, men jag tycker sök om inte annat kontakt med nån norsk Taunus-vän (iaf några har varit in här på forumet ibland och diskuterat) innan den går iväg i bitar. De är i regel mer beredda att lägga ansträngningar (och en hyfsat skälig slant i köpesumma) på såna här enkla versioner än vi svenska Ford-åkare i allmänhet som varit bortskämda med fler bilar i GXL-version att välja bland.

Postat: tis okt 25, 2016 7:02 pm
av Klimpen
Nej, dessvärre inte. Borde ju vara någon som nappar?
Det låter som en bra ide, vet du om det finns något visst norskt forum man kan söka sig till?

MVH
Linus

Postat: tor okt 27, 2016 11:29 am
av Släggmek
Tja, jag PM:ade lite fram och tillbaka förra året med nån Taunus-ägare i Nordnorge som lagt upp tips här (meddelandet ligger nog kvar arkiverat) angående årsträffen som brukar hållas på Hegra Camping lite norr om Trondheim. De verkar ha ett bra nätverk, så om du mejlar till någon av norska Taunus-klubbens kontaktpersoner http://www.taunus.no/ kan de säkert tipsa vidare till någon däröver på lagom hämtavstånd.

Tror säkert nån nappar, jag vet det har varit några besök häruppe (typ, jag har missat ett par affärer för att norrmän dök upp med större plånbok :p) så oddsen är nog rätt goda. Bättre en Taunus i Norge än borta för alltid, delar kan ju alltid ersättas med nytillverkning när det sinar (och det är inte mycket på en 1600 utom framskärmar i plåt som är eftertraktade delar man inte hittar nytt) men inte totalt skrotad bil som avförts, så tänker jag. Lycka till! :)