Sida 1 av 1

ABS/Antispinn lampan lyser

Postat: ons nov 12, 2008 8:11 pm
av Xmax
Lamporna för ABS och Antispinn har börjat lysa på min Puma. Jag har för några år sedan klämt kabeln till ABS givaren på höger bakdäck vilket fick lamporna att lysa tidigare. Trode det var min lagning av det som gett upp. Men nu har jag just kollat och gjort om lagningen bättre men lamporna lyser ändå. Varken ABS eller antispinn funkar just nu.

Skulle behöva tips på var jag ska fortsätta felsöka?

Postat: ons nov 12, 2008 11:20 pm
av RickardEM
Slocknar lampan och börjar lysa när du kör iväg eller lyser den konstant?

\Rickard

Postat: tor nov 13, 2008 7:48 am
av Xmax
RickardEM skrev:Slocknar lampan och börjar lysa när du kör iväg eller lyser den konstant?

\Rickard


Den lyser konstant. Bilen gör ju en kontroll av alla varningslampor när man startar så normalt så tänds alla lampor och sedan släcks dom en efter en. Men som det är nu så tänds lamporna direkt när jag startar bilen och sen lyser dom konstant. När detta fel började så "glappade" lamporna och kunde tändas och släckas under färd. Därför jag trode att det var min lagning som börjat glappa. Men så var det inte :( Och numer lyser lamporna konstant.

Postat: tor nov 13, 2008 9:45 pm
av stenman14
Hade samma problem på min puma!
E antingen kabel brott eller så får det "fel" motstånd i kabeln!

Postat: ons nov 19, 2008 12:19 pm
av Xmax
Felet hittat och avhjälpt. Det var en kombination av kabelbrott och trasig sensor i höger framhjul.

Någonting har följt med däcket och kastats upp på innerskärmen. Innerskärmen höger fram hade fått en reva och på insidan av skärmen satt kabeln till abs/antispinn sensorn. Kabeln har fått brott och troligen kortslutit sensorn i samma veva. Tog en stund att hitta men nu är det fixat och abs och antispinn fungerar igen och lamporna slocknar så fint som de alltid gjort innan.

Tack så mycket för hjälpen!