Sida 1 av 1

Instrumentpanelen dog på min Ford Ka

Postat: ons mar 04, 2020 9:08 pm
av ch_gr
När jag skulle köra hemåt nu på eftermiddagen så började först varningslamporna för inoperativ hillbreak och antisladd lysa. När jag sedan parkerat bilen och startade den två timmar senare så är hela instrumentpanelen död. Inga mätare fungerar och alla lampor likaså förutom att indikatorn för halvljus som fortfarande fungerar. Allt annat i bilen fungerar som det ska.

Vad kan detta vara, hur kan det åtgärdas och hur mycket kan det tänkas skada plånboken?

Tacksam för svar!

Re: Instrumentpanelen dog på min Ford Ka

Postat: ons mar 04, 2020 9:36 pm
av RickardEM
ch_gr skrev:När jag skulle köra hemåt nu på eftermiddagen så började först varningslamporna för inoperativ hillbreak och antisladd lysa. När jag sedan parkerat bilen och startade den två timmar senare så är hela instrumentpanelen död. Inga mätare fungerar och alla lampor likaså förutom att indikatorn för halvljus som fortfarande fungerar. Allt annat i bilen fungerar som det ska.

Vad kan detta vara, hur kan det åtgärdas och hur mycket kan det tänkas skada plånboken?

Tacksam för svar!
Kolla säkring F37 och F53 som sitter på vänster sida om ratten.

\Rickard

Re: Instrumentpanelen dog på min Ford Ka

Postat: tor mar 05, 2020 8:42 am
av ch_gr
RickardEM skrev:
ch_gr skrev:När jag skulle köra hemåt nu på eftermiddagen så började först varningslamporna för inoperativ hillbreak och antisladd lysa. När jag sedan parkerat bilen och startade den två timmar senare så är hela instrumentpanelen död. Inga mätare fungerar och alla lampor likaså förutom att indikatorn för halvljus som fortfarande fungerar. Allt annat i bilen fungerar som det ska.

Vad kan detta vara, hur kan det åtgärdas och hur mycket kan det tänkas skada plånboken?

Tacksam för svar!
Kolla säkring F37 och F53 som sitter på vänster sida om ratten.

\Rickard
Kontrollerat, tyvärr verkar det inte vara något såpass enkelt.

Re: Instrumentpanelen dog på min Ford Ka

Postat: fre mar 06, 2020 3:02 pm
av RickardEM
ch_gr skrev:
RickardEM skrev:
ch_gr skrev:När jag skulle köra hemåt nu på eftermiddagen så började först varningslamporna för inoperativ hillbreak och antisladd lysa. När jag sedan parkerat bilen och startade den två timmar senare så är hela instrumentpanelen död. Inga mätare fungerar och alla lampor likaså förutom att indikatorn för halvljus som fortfarande fungerar. Allt annat i bilen fungerar som det ska.

Vad kan detta vara, hur kan det åtgärdas och hur mycket kan det tänkas skada plånboken?

Tacksam för svar!
Kolla säkring F37 och F53 som sitter på vänster sida om ratten.

\Rickard
Kontrollerat, tyvärr verkar det inte vara något såpass enkelt.
Det var synd, ska kolla lite på elschemat och se om det kan ge några ledtrådar.
Verkar vara ett vanligt problem på systermodellen FIAT 500 men de har ju ett helt annat instrumenthus.

\Rickard