däcktrycks kontroll

Allt om Fords modeller C-MAX, Focus och Kuga.
Användarvisningsbild
bking
Veteran
Inlägg: 109
Blev medlem: mån jul 27, 2009 8:43 pm
Namn: henrik bergström
Kör: ford focus rs mk3 blå svart ford focus ecoboost 1,6 182hk 2014+ suzuki bking
Ort: karlstad
Medlemsnummer: 108

Inlägg av bking »

jag har monterat vinterdäck med nya sensorer jag gjorde en ny sync verkar funka.henrik

Användarvisningsbild
Nemesis_se
Legend
Inlägg: 1623
Blev medlem: tis maj 25, 2010 6:13 am
Namn: Peter Olesen
Kör: R:Focus 2.0 -05 DD:Mazda MX-5 ND Club Sport
Ort: Skepplanda
Medlemsnummer: 188

Inlägg av Nemesis_se »

Bytte till vinterhjulen på frungans bil nu i helgen och inga felmeddelanden?

Det kan faktiskt vara så det problemet vi hade när vi bytte till vinterdäcken förra året faktiskt bara berodde på en trasig givare och inte som mekanikern sa att man måste programmera om efter varje byte.
FORD CLUB SWEDEN – Kassör & Medlemsansvarig.

Snart 60 och leker fortfarande med bilar...
Tack till:
Wincent på Rydéns Bil [Mekonomen], Grönnäs

medic
Erfaren
Inlägg: 36
Blev medlem: fre okt 03, 2008 4:34 pm
Namn: Jonas N
Kör: Focus -12 1.0t 125 Fiesta -11
Ort: Falun

Inlägg av medic »

Finns det ingen som jobbar med Ford härinne som verkligen vet om det är möjligt att komma åt och avaktivera tpms via diagnosuttaget??
Min Fordverkstad nekar hårdnackat att hjälpa mig och säger att man inte kommer åt det via datorn? Jag har pratat med en kille som programerar Audi bilar under utveckling och han säger att ALLT går att komma åt via datorn bara man kan och främst vill. Men att det förutsätter att man har Fords access till programmet via obd vilket bara Fordverkstäder har.

rallyanders
Erfaren
Inlägg: 96
Blev medlem: mån okt 16, 2006 7:09 pm
Namn: Anders Englund
Kör: Capri cosworth
Ort: karlstad

Inlägg av rallyanders »

Hej! Jobbar på Ford, och NEJ de går inte att koppla ur iom att EU har lagstiftat om detta. Olika tillverkare har tolkat lagstiftningen olika och Sverige har gett sig själva ett undantag för vinterdäcken.. funktionen är en del i säkerhetsutrustningen på bilen och har man råd med en nybil för 200k-400k så har man väl råd med 4 givare?

Varför ska Ford erbjuda en tjänst som låter digframföra en bil som inte följer gällande lag? Helt orimligt.

medic
Erfaren
Inlägg: 36
Blev medlem: fre okt 03, 2008 4:34 pm
Namn: Jonas N
Kör: Focus -12 1.0t 125 Fiesta -11
Ort: Falun

Inlägg av medic »

Lagen gäller att systemet skall finnas i fordonet, men behöver inte vara aktiverat. I Audi tex så går systemet att koppla ur via vanliga menyn i fordons datorn. Så det är ju inte så att Ford gör något olagligt, det är ju Fords egen tolkning. Men det är ju transport styrelsen som är stiftar undantaget så det låter ju som Ford struntar i lagen och undantaget för att tjäna pengar. Men eftersom du jobbar på Ford så kanske du kan förklara varför det rent praktiskt inte går att avaktivera när man kan justera alla andra parametrar i fordonet?

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Kör: Edge ST-Line -18
Ort: Helsingborg

Inlägg av Bruno »

För att ingenjörerna på Ford inte har gjort det möjligt?

Användarvisningsbild
nextuz
Legend
Inlägg: 6064
Blev medlem: ons aug 06, 2003 10:31 pm
Namn: Mas-mats Fröyen
Kör: Escort, Escort, Focus
Ort: Borlänge
Medlemsnummer: 7

Inlägg av nextuz »

Borde ju komma en emulator för detta snart?
En pryl man sätter i bilen som svarar på bilens fråga om däcktrycket är okej.

getsome
Legend
Inlägg: 1350
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Inlägg av getsome »

Det går att stänga av... ett program som heter focccus och en fordmoddad elm 327a. ladda ner bilens centralconfig och ändra parameter på Tire pressure monitoring till without TMPS och ladda upp i bade BCM och IPC . Att Ford inte "kan" ändra är för att dom har begränsad access i IDS men rent tekniskt så kan man tom ändra chassienr med IDS om man har den magiska koden..

medic
Erfaren
Inlägg: 36
Blev medlem: fre okt 03, 2008 4:34 pm
Namn: Jonas N
Kör: Focus -12 1.0t 125 Fiesta -11
Ort: Falun

Inlägg av medic »

Och vem kan göra detta om till och med Ford har begränsad access i ids?

getsome
Legend
Inlägg: 1350
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Inlägg av getsome »

Alla som kan ladda ner focccus programmet och skaffa en elm327 med fordmod alternativt har IDS och den magiska koden.. hade ni bott/haft vägarna forbid norra skåne hade jag fixat detta till er för en billig peng..

medic
Erfaren
Inlägg: 36
Blev medlem: fre okt 03, 2008 4:34 pm
Namn: Jonas N
Kör: Focus -12 1.0t 125 Fiesta -11
Ort: Falun

Inlägg av medic »

Finns det verkligen ingen i mellansvergie som har detta och kan fixa det på min bil.. Har blivit en prestige grej och jag betalar såklart.

Användarvisningsbild
zowix
Veteran
Inlägg: 470
Blev medlem: fre mar 27, 2015 5:23 pm
Namn: Björn B
Kör: Fiesta ST+ -15
Ort: Gävle
Medlemsnummer: 321

Inlägg av zowix »

Har lika på min Fiesta, den frustration som uppkommer i början kommer tyna ut till att inte orka bry sig längre. Gjorde iaf för mig, har heller ingen lust att betala runt 2000 kr för fyra stycken sensorer som man själv tycker är helt överflödiga.

Ha tålamod är mitt tips. :)
FORD CLUB SWEDEN – Ledamot.

Fiesta ST 2015 :prop:
http://www.garaget.org/?car=376787

Skriv svar