Kontakt i tanklocket

Allt om Fords modeller C-MAX, Focus och Kuga.
Andersson
Nybörjare
Inlägg: 11
Blev medlem: lör jan 20, 2018 3:08 am
Namn: Maths Andersson
Kör: Ford Focus
Ort: Mariestad

Kontakt i tanklocket

Inlägg av Andersson »

Hej
Jag köpte en 2007 focus diesel som satte igen partikelfiltret och detta kom an på att kontakten som sitter i tanklocket gått sönder .
Har någon av er bytt den och är det krångligt
Med vänlig hälsning Maths

Användarvisningsbild
nextuz
Legend
Inlägg: 6071
Blev medlem: ons aug 06, 2003 10:31 pm
Namn: Mas-mats Fröyen
Kör: Escort, Escort, Focus
Ort: Borlänge
Medlemsnummer: 7

Inlägg av nextuz »

Är kontakten trasig, eller saknas bara magneten som ska dra kontakten?

Andersson
Nybörjare
Inlägg: 11
Blev medlem: lör jan 20, 2018 3:08 am
Namn: Maths Andersson
Kör: Ford Focus
Ort: Mariestad

Inlägg av Andersson »

Det vet jag tyvärr inte , jag bara fick info från Mekonomens verkstad att den var ur funktion så inte eolysvätskan går som den skall

Användarvisningsbild
nextuz
Legend
Inlägg: 6071
Blev medlem: ons aug 06, 2003 10:31 pm
Namn: Mas-mats Fröyen
Kör: Escort, Escort, Focus
Ort: Borlänge
Medlemsnummer: 7

Inlägg av nextuz »

Ja, som sagt det kan både vara brytaren eller magneten som sitter på tankluckan, man får samma felkod.

På luckans arm vid gångjärnet sitter en rund magnet. Den går emot den brytaren de säger är fel.
Kolla så du inte saknar den magneten.

Bild

Andersson
Nybörjare
Inlägg: 11
Blev medlem: lör jan 20, 2018 3:08 am
Namn: Maths Andersson
Kör: Ford Focus
Ort: Mariestad

Inlägg av Andersson »

Det skall jag kolla :)

Tack för tippset :)

wissel
Veteran
Inlägg: 116
Blev medlem: ons jul 03, 2013 7:48 pm
Namn: Freddie Wisselgren
Kör: XC 90 2,5 T
Ort: Stockholm Södra

Inlägg av wissel »

Andersson skrev:Det skall jag kolla :)

Tack för tippset :)
Hur gick det???
Min dotters bil:
Ford Focus 2006. Kombi
16800 mil. 1,8.
Manuell Låda.

Andersson
Nybörjare
Inlägg: 11
Blev medlem: lör jan 20, 2018 3:08 am
Namn: Maths Andersson
Kör: Ford Focus
Ort: Mariestad

Inlägg av Andersson »

Det var kontakten som var trasig , bytt och funkar :)

Skriv svar