Sida 1 av 1

Beganad PCM till Focus 2007 - går det ens?

Postat: tor jun 14, 2018 11:14 am
av PC_Gamer
Halloj!

Felsökning visar att PCM:en i min Ford Focus 2007 inte är helt frisk. Går att köra men motorlampan lyser = ej godkänd besiktning.

Ford erbjuder sig byta den vilket går på 21kkr

På frågan om det går att köpa en begagnad, sätta id en och får den omprogrammerad och parad med bilen så har inte Ford kunnat lämna något svar annat än "får testa".

Någon som vet om det går?

Demonteringsfirmorna säljer PCM för 1200-1700 vilket ju är lite trevligare än Fords ny-pris. Men jag läste att Ka åtminstone så gick det tydligen inte att återanvända PCM:en.

Eller kanske någon kan tipsa om någon som kan laga PCM:en?

Postat: tor jun 14, 2018 12:27 pm
av getsome
Har bytat 3 PCMer på Focus Mk2/2.5 så det går utan problem , dock MÅSTE du ha 2 nycklar för att kunna radera originalnycklarna som den beggade PCMen har inproggade, du kan alltid lägga till 1 nyckel om du bara har en men då kommer de gamla nycklarna som skroten har även vara aktiva. Det är en rätt komplicerad procedur att med VIN verifiering men inget problem om verkstaden vet vad dom gör...Du kan få en PCM billigare i england på ebay.. runt 700 kr brukar man kunna få loss dom för där...

Postat: tor jun 14, 2018 2:01 pm
av PC_Gamer
Tack getsome!

Låter bra. Jag har två nycklar, en begagnad PCM från en syster bil och en PCM i bilen som inte är helt frisk :)

Då är det bara att boka tid på Ford och vänta på att få det gjort :)

Behöver man ha VIN på den demonterade donator Focusen eller räcker det med PCM:en?

Postat: fre jun 15, 2018 3:59 am
av getsome
Du behöver bara DIN VIN eftersom det är till din bil den ska kodas in :)

Postat: ons jun 20, 2018 3:41 pm
av PC_Gamer
Avslut på tråden så att framtida läsare vet vad som hände :)

Efter att ha skickat runt en detaljerad beskrivning av problemet till Ford verkstäder i Södermanland, Närke, Östergötland, Småland och Västergötland i jakten på en auktoriserad Ford verkstad som kände att de kunde programmera om en begagnad PCM som redan var parad med en annan bil så fick jag napp på Skobes i Nyköping. "Visst, kan du komma imorgon?" :D

De bytte till en annan begagnad PCM och programmerade om den så den passade i min bil samt var parad med nycklarna. Tog ett par timmar då det givetvis strulade men teknikern löste det.

Begagnad PCM : 1200:- + porto
Arbete på Skobes : 1300:-

Andra verkstäder som svarade att de kunde ta sig ann det men först efter semestrarna var Skobes i Vetlanda och Nybergs Bil i Jönköping.

Postat: tor jun 21, 2018 6:24 am
av fonzeka
Skönt att de löste sig och tack för uppföljningen :)

Postat: fre jun 22, 2018 10:16 am
av nextuz
Det var ju oerhört billigt :D

Postat: tor aug 30, 2018 11:34 am
av Andersson
Hej
Sitter med samma problem har hittat en styrenhet med samma nummer men har bara en nyckel , skroten som har styrenheten har tändlås och nyckel från bilen som hade styrenhet men räcker det att byta dessa saker eller måste man även byta mätarhuset, tänker på stöldskyddet om det sitter något i mätarhuset också
Mvh maths