Återställa varning för nyckelbatteri

Allt om Fords modeller C-MAX, Focus och Kuga.
Umeford
Nybörjare
Inlägg: 3
Blev medlem: fre sep 14, 2018 10:34 am
Namn: Björn M
Kör: Ford C-max Grand
Ort: Umeå

Återställa varning för nyckelbatteri

Inlägg av Umeford »

Jag har bytt batteri i båda våra nycklar till vår Ford C-max 2011. Dock kvarstår varningsrutan på bilens display. Vad kan vara fel? Är det en återställning som behöver göras?

Användarvisningsbild
Catling
Veteran
Inlägg: 978
Blev medlem: fre maj 04, 2007 8:15 pm
Namn: Mathias Dahlström
Kör: Ford Capri 3.0 -78 , Ford Capri 2.0 -81
Ort: Karlstad
Medlemsnummer: 313

Inlägg av Catling »

Kan vara bilens batteri som behöver laddas. (lr bytas)
Cars for a living , Capri for life!
Ford Capri -78: http://www.garaget.org/?car=132079
WitchCraft - Vi styr och ställer!

Umeford
Nybörjare
Inlägg: 3
Blev medlem: fre sep 14, 2018 10:34 am
Namn: Björn M
Kör: Ford C-max Grand
Ort: Umeå

Inlägg av Umeford »

Tack, jag ska kolla det.

fonzeka
Veteran
Inlägg: 266
Blev medlem: tis jul 03, 2007 8:16 pm
Namn: Anders W
Kör: Focus 1.6 Ecoboost FFV, Honda S2000
Ort: Avesta

Inlägg av fonzeka »

Det borde försvinna av sig självt när du bytt till nytt batteri, men det verkar ganska känsligt.
Jag tog ett knappcellsbatteri som legat nåt år och tappat nån tiondels volt men då fortsatte det att larma, fick byta igen till ett helt nytt och då försvann det.
Tror inte bilbatteriet har nåt att göra med detta.

Användarvisningsbild
Catling
Veteran
Inlägg: 978
Blev medlem: fre maj 04, 2007 8:15 pm
Namn: Mathias Dahlström
Kör: Ford Capri 3.0 -78 , Ford Capri 2.0 -81
Ort: Karlstad
Medlemsnummer: 313

Inlägg av Catling »

Kan absolut vara så.
men ang bilbatteriet så har jag själv upplevt detta under vintern efter värmaren gått och bilen ej körts.
allmänt känt hos ford åf
Cars for a living , Capri for life!
Ford Capri -78: http://www.garaget.org/?car=132079
WitchCraft - Vi styr och ställer!

Umeford
Nybörjare
Inlägg: 3
Blev medlem: fre sep 14, 2018 10:34 am
Namn: Björn M
Kör: Ford C-max Grand
Ort: Umeå

Inlägg av Umeford »

fonzeka skrev:Det borde försvinna av sig självt när du bytt till nytt batteri, men det verkar ganska känsligt.
Jag tog ett knappcellsbatteri som legat nåt år och tappat nån tiondels volt men då fortsatte det att larma, fick byta igen till ett helt nytt och då försvann det.
Tror inte bilbatteriet har nåt att göra med detta.
Det är billigare att byta en knappcell, så jag testar det. Tack för tipset!

Leifet
Veteran
Inlägg: 228
Blev medlem: lör apr 12, 2014 6:36 pm
Namn: Leif Viio
Kör: Fiesta ST200 2017 "Otto"
Ort: Mullsjö
Medlemsnummer: 374

Inlägg av Leifet »

Hade samma problem i min ST, bytte knappbatteriet men samma medelande fortsatte. Tror min tekniker fixade det genom medelande återställning med pedalerna.
"Real street race begins at 125 mph" LEIFET

Skriv svar