Instrumentering mondeo -08

Allt om Fords modeller Edge, Mondeo, Galaxy & S-Max.
moses
Nybörjare
Inlägg: 14
Blev medlem: ons dec 21, 2011 6:06 pm
Namn: nicklas mosesson
Kör: mondeo -08
Ort: Gällivare

Instrumentering mondeo -08

Inlägg av moses »

Hej är det nån här som vet vad det kostar byta instrumentering på Ford verkstan?
Har börjat glappa allt blir svart mätarna går i botten, sen kommer allt tillbaka / Nicklas

Användarvisningsbild
granadadr
Legend
Inlägg: 5783
Blev medlem: ons okt 08, 2003 10:00 am
Namn: Jörgen A.
Kör: Granada, scorpio samt en del andra Fordar
Ort: Skellefteå

Re: Instrumentering mondeo -08

Inlägg av granadadr »

går enkelt att byta själv,, hitta ett kluster på skroten kolla in You tube,, klart :) plus att om du har det snikigare utan converse plus,, så kan du byta till det endå,, se bara till att det är till samma motor :) går ju ej ta ett från bensin till diesel ex,, blir lite tokigt :)
Bilagor
DSC_3831.JPG

Användarvisningsbild
granadadr
Legend
Inlägg: 5783
Blev medlem: ons okt 08, 2003 10:00 am
Namn: Jörgen A.
Kör: Granada, scorpio samt en del andra Fordar
Ort: Skellefteå

Re: Instrumentering mondeo -08

Inlägg av granadadr »

ps tror du måste ha bostadsort skrivet ,, ej bara länet ;)

moses
Nybörjare
Inlägg: 14
Blev medlem: ons dec 21, 2011 6:06 pm
Namn: nicklas mosesson
Kör: mondeo -08
Ort: Gällivare

Re: Instrumentering mondeo -08

Inlägg av moses »

Bostadsort gällivare

moses
Nybörjare
Inlägg: 14
Blev medlem: ons dec 21, 2011 6:06 pm
Namn: nicklas mosesson
Kör: mondeo -08
Ort: Gällivare

Re: Instrumentering mondeo -08

Inlägg av moses »

Går det bara skaffa en ny från skroten och montera den? Den behöver inte nå ny mjukvara eller nå sånt?

Användarvisningsbild
granadadr
Legend
Inlägg: 5783
Blev medlem: ons okt 08, 2003 10:00 am
Namn: Jörgen A.
Kör: Granada, scorpio samt en del andra Fordar
Ort: Skellefteå

Re: Instrumentering mondeo -08

Inlägg av granadadr »

För att converse ska funka klockrent från den snikigare ja, men kommer funka utan fel, :) man får heltenkelt inte riktigt alla funktioner, bara av att byta kluster,

Ford4Life
Veteran
Inlägg: 507
Blev medlem: ons sep 23, 2009 5:24 pm
Namn: Rickard Å
Kör: Mondeo Mk4 Business Edition
Ort: Härnösand

Re: Instrumentering mondeo -08

Inlägg av Ford4Life »

Nu blir det ett väldigt tekniskt svar, men för att summera. Det gör inget för funktionen, jag tog min Convers+ från en diesel och det funkade bra dock hade jag redan Converse+ från början.

Dock är backup-datat som kommer från BCMii i den fel men gör inget. Om du vill kan du kopiera från ASBult till IPC via ForScan om du vill ha bilens inställningar i instrumenteringen (IPC) också.
Eller ta en kopia från inställningarna i BMCii och skriva till IPC.

Det enda som inte går att ändra hur som helst är hur långt bilen gått, det går att justera via Forscan, dock bara UPPÅT och inte neråt.
Så tar du ett mätarhus från en bil som gått längre är du fast med det mil antalet.

Användarvisningsbild
granadadr
Legend
Inlägg: 5783
Blev medlem: ons okt 08, 2003 10:00 am
Namn: Jörgen A.
Kör: Granada, scorpio samt en del andra Fordar
Ort: Skellefteå

Re: Instrumentering mondeo -08

Inlägg av granadadr »

och varför man bör ta mätarhuset från rätt bil är ju varvräknaren ;) är ju olika på bensin å diesel :)

Ford4Life
Veteran
Inlägg: 507
Blev medlem: ons sep 23, 2009 5:24 pm
Namn: Rickard Å
Kör: Mondeo Mk4 Business Edition
Ort: Härnösand

Re: Instrumentering mondeo -08

Inlägg av Ford4Life »

Varvräknaren? Jag har då inte märkt nån skillnad.
Dessutom får den ju inte signalen från instrumenthuset, den givaren sitter ju nån annanstans.

Användarvisningsbild
granadadr
Legend
Inlägg: 5783
Blev medlem: ons okt 08, 2003 10:00 am
Namn: Jörgen A.
Kör: Granada, scorpio samt en del andra Fordar
Ort: Skellefteå

Re: Instrumentering mondeo -08

Inlägg av granadadr »

Ford4Life skrev:
tor sep 24, 2020 7:43 am
Varvräknaren? Jag har då inte märkt nån skillnad.
Dessutom får den ju inte signalen från instrumenthuset, den givaren sitter ju nån annanstans.
nää men en bensin har ju andra varvtal jämfört med diesel ;) en diesel varvar ju mindre än bensinare :)

Ford4Life
Veteran
Inlägg: 507
Blev medlem: ons sep 23, 2009 5:24 pm
Namn: Rickard Å
Kör: Mondeo Mk4 Business Edition
Ort: Härnösand

Re: Instrumentering mondeo -08

Inlägg av Ford4Life »

Tja, jag vet ju innan att mätaren visade c:a 3-4 km långsammare än vad GPS visade. kan ju kolla nu om det är samma sak.
Jag tror inte det spelar nån roll i detta fall, borde väl styras av nån annan modul/givare som sagt. Antagligen PCM eller BCM.

Användarvisningsbild
RickardEM
Legend
Inlägg: 5479
Blev medlem: lör aug 23, 2003 10:00 am
Namn: Rickard Ribbing
Kör: Ka -97, Transit -98 & 01, Kuga -12, Taunus -66, Fiesta -77 & 16, Granada -84, Escort -84
Ort: Gyttorp
Medlemsnummer: 56

Re: Instrumentering mondeo -08

Inlägg av RickardEM »

Ford4Life skrev:
tor sep 24, 2020 2:43 pm
Tja, jag vet ju innan att mätaren visade c:a 3-4 km långsammare än vad GPS visade. kan ju kolla nu om det är samma sak.
Jag tror inte det spelar nån roll i detta fall, borde väl styras av nån annan modul/givare som sagt. Antagligen PCM eller BCM.
Det jag tror Jörgen menar är att dieselmodellen har sin rödmarkering vid 4500v/min och bensinmodellen vid 6500v/min. :)
diesel.jpg
bensin.jpg
\Rickard
FORD CLUB SWEDEN – Ordförande

moses
Nybörjare
Inlägg: 14
Blev medlem: ons dec 21, 2011 6:06 pm
Namn: nicklas mosesson
Kör: mondeo -08
Ort: Gällivare

Re: Instrumentering mondeo -08

Inlägg av moses »

Tackar för alla era svar 😀 Blir kanske att man tar en från skroten. Kollade vad verkstaden ville 17800:-

Användarvisningsbild
granadadr
Legend
Inlägg: 5783
Blev medlem: ons okt 08, 2003 10:00 am
Namn: Jörgen A.
Kör: Granada, scorpio samt en del andra Fordar
Ort: Skellefteå

Re: Instrumentering mondeo -08

Inlägg av granadadr »

RickardEM skrev:
tor sep 24, 2020 3:48 pm
Ford4Life skrev:
tor sep 24, 2020 2:43 pm
Tja, jag vet ju innan att mätaren visade c:a 3-4 km långsammare än vad GPS visade. kan ju kolla nu om det är samma sak.
Jag tror inte det spelar nån roll i detta fall, borde väl styras av nån annan modul/givare som sagt. Antagligen PCM eller BCM.
Det jag tror Jörgen menar är att dieselmodellen har sin rödmarkering vid 4500v/min och bensinmodellen vid 6500v/min. :)
diesel.jpg
bensin.jpg

\Rickard
Precis,, tack för foton :) då förstår nog ALLA :) vad vi menar :) mina mongosar visar ca 5km för lite mot gps,, är väldigt vanligt att dem gör så :)

Ford4Life
Veteran
Inlägg: 507
Blev medlem: ons sep 23, 2009 5:24 pm
Namn: Rickard Å
Kör: Mondeo Mk4 Business Edition
Ort: Härnösand

Re: Instrumentering mondeo -08

Inlägg av Ford4Life »

Aha, då är jag med. Fast jag tror kanske man kan byta ut själva markeringen om man orkar. Minns inte om det är en lös "pappersbit" i mätarhuset eller inte. Men det är knappt värt besväret. :)
Tycker det är lite knepigt att dom har olika "tavlor" dock, inte bara rödmarkeringen som är annorlunda... nåja.

Skriv svar