Behöver Hjälp Med Min Mondeo ST 220

Allt om Fords modeller Edge, Mondeo, Galaxy & S-Max.
Pierre-ST200

Behöver Hjälp Med Min Mondeo ST 220

Inlägg av Pierre-ST200 »

Hej, jag ska dra elkabel till mitt slutsteg men hittar absolut ingen stans att dra den igenom från motorrummet till cupén, är det någon här som har gjort det och var ni gick in?
Jag har inte lust att plocka ner halva bilen bara för att dra en kabel, jag har legat under och över motorn, jag har plockat ner hanskfack, plockat ner plasten under ratten mm, men jag ser då inte var man kan dra kabeln.................... SNÄLLA HJÄLP MIG

I värsta fall får jag lämna in den men man tycker ju att det inte ska vara SÅ SVÅRT.

Kabeln ifråga är ca 12mm i diameter.

Användarvisningsbild
Moffegrev
Veteran
Inlägg: 517
Blev medlem: fre mar 25, 2005 9:30 pm
Namn: Mattias Linerzen
Kör: Octavia RS ++
Ort: Norrköping

Inlägg av Moffegrev »

du har ju alltid gummigenomförelser på torpedvägen...kolla..bara att klippa upp dem om de inte är de.
:nxsmile:

Pierre-ST200

Inlägg av Pierre-ST200 »

Moffegrev skrev:du har ju alltid gummigenomförelser på torpedvägen...kolla..bara att klippa upp dem om de inte är de.
Ja jo problemet är ju det att jag kommer inte åt dem DET ÄR SÅ TRÅNGT.

Användarvisningsbild
C
Legend
Inlägg: 16519
Blev medlem: lör jul 26, 2003 10:00 am
Namn: Christian L
Kör: 458
Ort: Sverige

Inlägg av C »

flyttade din tråd till teknik.

mvh C
Snabbare än Subarumicke i Superstsge.

X-ordis FMCS

Speed_freak

Inlägg av Speed_freak »

Pierre-ST200 skrev:Ja jo problemet är ju det att jag kommer inte åt dem DET ÄR SÅ TRÅNGT.

visst är det trångt, men det går. men när du gör hål i gummigenomförning skär för fasiken inte av nån kabel eller skada någon. blir inte kul då..

hade en på jobbet så gjorde, bilen började rycka efter några månader och det tog ett bra tag innan vi hitta felet. felet va skadad kabel vid gummigenomförningen.


Mvh/Sebbe

Användarvisningsbild
Ussi
Veteran
Inlägg: 881
Blev medlem: mån mar 14, 2005 1:00 pm
Namn: Örs F
Kör: Mustang GT & MondeoST200
Ort: Malmö

Inlägg av Ussi »

Jag fick in mitt ....de tog mig en liten stund men de gick...
När du gör hål så ta de lungt...du har en kabelhärva som går till
säkringsdosan.Tror inte att de skiljer så mycket mellan 220 å 200

Tips...

efter du har tryckt ett lagom stor hål i damasken, ta en
skruvmajsel och kleta lite handkräm i hålet så att kablen
glider genom lite lättare.

\Ussi

Pierre-ST200

Inlägg av Pierre-ST200 »

Ussi skrev:Jag fick in mitt ....de tog mig en liten stund men de gick...
När du gör hål så ta de lungt...du har en kabelhärva som går till
säkringsdosan.Tror inte att de skiljer så mycket mellan 220 å 200

Tips...

efter du har tryckt ett lagom stor hål i damasken, ta en
skruvmajsel och kleta lite handkräm i hålet så att kablen
glider genom lite lättare.

\Ussi
Tackar. kan du beskriva exakt VAR du gick in med din kabel?

Användarvisningsbild
Ankaz
Legend
Inlägg: 1307
Blev medlem: ons aug 06, 2003 10:00 am
Namn: Andreas Kangas
Kör: Mondeo ST200 -00,Mondeo 2.0 -98, Sierra 2.9 Turbo, Yamaha YZ250
Ort: Hallstahammar

Inlägg av Ankaz »

Det är stor skillnad under huven på ST200 och ST220.
Jag försökte hitta genomföring på en ST220 men fann ingen.. Jag tror ägaren fick borra nytt hål.

MVH Ankaz

Pierre-ST200

Inlägg av Pierre-ST200 »

Ankaz skrev:Det är stor skillnad under huven på ST200 och ST220.
Jag försökte hitta genomföring på en ST220 men fann ingen.. Jag tror ägaren fick borra nytt hål.

MVH Ankaz
Det var det jag anade, funderade på att dra den under bilen och upp i reservhjulsbaljan istället, finns ju pvc-rör att dra kabeln i......

Användarvisningsbild
Keller
Legend
Inlägg: 8908
Blev medlem: tor aug 07, 2003 10:00 am
Namn: Simon Keller
Kör: Probe GT, Focus ST250, P100
Ort: Sjöbo
Medlemsnummer: 190
Kontakt:

Inlägg av Keller »

Jag drog min kabel under bilen (35mm2) i en slang. Funkar skit bra och det syns inte alls. Nu är det ingen ST men det funkar ändå ;)
/Keller

FORD CLUB SWEDEN – Ledamot och utställningsansvarig

Ford Focus ST250 -12 "eSTate"
Ford Probe 2,2 Turbo -92 "Hamster-Racing"
Ford P100 -90 "Pickis"

Pierre-ST200

Inlägg av Pierre-ST200 »

[quote="Keller"]Jag drog min kabel under bilen (35mm2) i en slang. Funkar skit bra och det syns inte alls. Nu är det ingen ST men det funkar ändå ]


Tackar så mycket, jag får nog göra så....... får vänta tills semestern är över och ta och hissa upp bilen på jobbet och dra dit kabel och röret, hur fästa du upp röret mot bilen??
Vill inte sätta klämrar som skruvas i bilen, HUR GJORDE DU?

Användarvisningsbild
Keller
Legend
Inlägg: 8908
Blev medlem: tor aug 07, 2003 10:00 am
Namn: Simon Keller
Kör: Probe GT, Focus ST250, P100
Ort: Sjöbo
Medlemsnummer: 190
Kontakt:

Inlägg av Keller »

Jag har inte dragit min i ett rör utan i en syra fast PVC slang. Denna är delvis smältlimmad och upphängd med en egentillverkad klämma mitt under bilen vilket krävde ett litet hål och en plåtskruv :)
/Keller

FORD CLUB SWEDEN – Ledamot och utställningsansvarig

Ford Focus ST250 -12 "eSTate"
Ford Probe 2,2 Turbo -92 "Hamster-Racing"
Ford P100 -90 "Pickis"

fredde84

Inlägg av fredde84 »

jag hitta hål i min monde 97a v6, inte st200 vad hur mycket kan det skilja, borde vara samma "chassi" eller vad man ska säga.
jag drog min i samma hål som, vad jag nu ska kalla det, en stor kabel iaf! =P
finns på samma sida som batteriet. den går ner ovanför kopplingspedalen, trångs om attan kan jag lova men det gick efter många om och men. om du vill kan jag ordna nån bild ifrån motorsidan så du vet vart den sitter. under är det värre. trångt som sagt.

hoppas det ordnar sig!

mvh fredrik

Användarvisningsbild
Ankaz
Legend
Inlägg: 1307
Blev medlem: ons aug 06, 2003 10:00 am
Namn: Andreas Kangas
Kör: Mondeo ST200 -00,Mondeo 2.0 -98, Sierra 2.9 Turbo, Yamaha YZ250
Ort: Hallstahammar

Inlägg av Ankaz »

fredde84 skrev:jag hitta hål i min monde 97a v6, inte st200 vad hur mycket kan det skilja, borde vara samma "chassi" eller vad man ska säga.
jag drog min i samma hål som, vad jag nu ska kalla det, en stor kabel iaf! =P
finns på samma sida som batteriet. den går ner ovanför kopplingspedalen, trångs om attan kan jag lova men det gick efter många om och men. om du vill kan jag ordna nån bild ifrån motorsidan så du vet vart den sitter. under är det värre. trångt som sagt.

hoppas det ordnar sig!

mvh fredrik
Han har en ST220. Jag drog i samma hål som dig på min ST200. Men ST220 är det stor skillnad på

MVH Ankaz

fredde84

Inlägg av fredde84 »

Ankaz skrev:Han har en ST220. Jag drog i samma hål som dig på min ST200. Men ST220 är det stor skillnad på

MVH Ankaz

åfan lessen!! missa att det var en st220. trodde det var en st200.
aja gett tips till nån kanske iaf! =)

mvh fredrik

Skriv svar