Sida 1 av 1

Klickande relä för innerbelysning

Postat: sön aug 30, 2009 3:00 pm
av tomazza
Hej,

Jag har en Mondeo 2.0 Ghia kombi från -97 med ett litet skumt problem. Under körning så hör man ett relä som ligger och slår till och från hela tiden vilket medför att innerbelysningen blinkar om man har den på, eller så att den stängs efter 12 sek när man stängt dörren. Jag har provat att byta reläet till just innerbelysningen mot ett nytt, men problemet kvarstår. Är det någon som vet vad som kan orsaka detta knepiga fel, och om det kan vara kostsamt att ställa till rätta?

Tacksam för svar.

Postat: sön aug 30, 2009 6:46 pm
av Paroxyst
tomazza skrev:Hej,
Tacksam för svar.
Är klickande samma hela tiden eller är klickandet oregelbundet? Tänkte om det är oregelbundet så kanske det är en dörrkontakt som ligger och glappar.

Postat: mån aug 31, 2009 12:49 pm
av tomazza
Paroxyst skrev:Är klickande samma hela tiden eller är klickandet oregelbundet? Tänkte om det är oregelbundet så kanske det är en dörrkontakt som ligger och glappar.
Nej, det är faktiskt ganska oregelbundet. Det händer i princip aldrig när bilen står stilla, utan det är främst när man gasar eller åker där det är guppigt. Kan tänka mig att det är glapp någonstans. Kolla dörkkontakter var ett bra tips, det ska jag göra, får se hur det går :)

Postat: tor jul 01, 2010 6:41 am
av MrBenni
Hej! Har likadan bil o samma problem. Har även jag tänkt byta reläet, men ifall det inte hjälper är det väl ingen större ide'. Hur blev det med den eventuellt glappande dörrkontakten?

/Benjamin

Postat: tis jul 06, 2010 4:35 pm
av n-gatan
Hadde sama sak på min 97 :a .
Försökte kolla dörrkontakterna men jag gav upp . enda sättet torde vara att koppla ut en efter en & provköra . men fick ett tipps om att det mycket väll kunde vara en kabel som ligger & skaver . inte ovanligt tydligen .
jag sket i det & tog bort relät , innerbelysningen fungerar om man tänder på knappen i alla fall . tog väll en dag eller två innan jag vande mig med det . mer var det inte

Postat: ons jul 07, 2010 3:54 pm
av Keller
Brukar vara låskistan i förardörren. DÄr sitter ett gäng microbrytare som har en tendens till att balla ur. Prova med en annan låskista eller köp en ny. Kostar 670kr (ca).
Dom där kistorna är skuld till många låsproblem.

Postat: lör jul 10, 2010 3:58 pm
av impact
Keller skrev:Brukar vara låskistan i förardörren. DÄr sitter ett gäng microbrytare som har en tendens till att balla ur. Prova med en annan låskista eller köp en ny. Kostar 670kr (ca).
Dom där kistorna är skuld till många låsproblem.
Har samma bekymmer jag, mondeo -97:a

går det att skruva isär låskistorna och fixa problemet?
eller är det bara att glömma?

Postat: lör jul 10, 2010 4:02 pm
av Keller
Nja. Vet man exakt vad det är för microbrytare (modell osv) så kan det nog gå att löda dit en ny men prova ta en hel kista från skroten först.
Där är ju inte direkt nått att smörja upp. Vi försökte med el-spray men det funkade i 30 sec..

Tycker att 670kr (ca) är överkomligt för en låskista med tanke på att VAG tar 2500kr för sina :)

På bilderna syns förardörrens kista. Första bilden: det svarta högst upp är microbrytarna

Postat: ons okt 12, 2011 8:05 pm
av tomazza
Kanske väldigt sent svar på de här, men det var dörrkontakten på förardörren. Jag löste problemet i somras, genom att fixa till en extra plastbit, för att bygga ut den lite. Nu har problemet försvunnit helt. Så tack till Paroxyst, som gav mig tanken att kolla dörrkontakten =)

Postat: sön okt 16, 2011 7:30 am
av Paroxyst
tomazza skrev:Kanske väldigt sent svar på de här, men det var dörrkontakten på förardörren. Jag löste problemet i somras, genom att fixa till en extra plastbit, för att bygga ut den lite. Nu har problemet försvunnit helt. Så tack till Paroxyst, som gav mig tanken att kolla dörrkontakten =)
Trevligt att jag kunde hjälpa till.