Nyckelkod Mondeo

Allt om Fords modeller Edge, Mondeo, Galaxy & S-Max.
Mond
Nybörjare
Inlägg: 1
Blev medlem: tis nov 27, 2012 2:43 pm
Namn: Santiago Cambon
Kör: Mondeo
Ort: Göteborg

Nyckelkod Mondeo

Inlägg av Mond »

Hej jag har förlorat båda nycklarna till min Mondeo 96:a under loppet av en vecka. Jag har ingen nyckelkod. Kan man hitta den på bilen ngnstans? Sitter ngn på ett register där man kan söka på bilnummer? 1:a återförsäljaren kunde tyvärr inte hjälpa mig.

Tags:

Svennas
Veteran
Inlägg: 656
Blev medlem: sön dec 30, 2007 2:38 pm
Namn: Danne S
Kör: Kuga PHEV
Ort: Linköping

Inlägg av Svennas »

Mond skrev:Hej jag har förlorat båda nycklarna till min Mondeo 96:a under loppet av en vecka. Jag har ingen nyckelkod. Kan man hitta den på bilen ngnstans? Sitter ngn på ett register där man kan söka på bilnummer? 1:a återförsäljaren kunde tyvärr inte hjälpa mig.
Ford har inget centralt register över nyckelkoder. Det är upp till varje återförsäljare att lagra nyckelkoder på de bilar man levererar.

Alternativ 1 har du ju redan gjort och det är att ta kontakt med den återförsäljare som levererat bilen som ny och se om de har uppgifterna lagrade (kanske mindre troligt då många har försvunnit/bytt ägare eller bytt datasystem.) (ibland har man dock tur och det t.o.m är noterat en kod i serviceboken)

Alternativ 2 är att plocka bort en låscylinder och sen be en Fordverkstad ta isär den och ta reda på nyckelkoden genom att läsa av låsdelarna.

Alternativ 3 är att köpa en "tibbe decoder" på nätet. Med hjälp av denna ska du kunna läsa av vilket nyckelnummer du ska beställa.

Alternativ 4 är att köpa en komplett låssats inkl nycklar till bilen och byta alla lås. Har du PATS på bilen måste nycklarna kodas in för att bilen ska kunna startas.

Skriv svar