Sida 1 av 1

Nivåreglering

Postat: mån maj 20, 2013 4:37 pm
av tontho
Hej bara.... tillbaka i Fordträsket efter ca 15 års frånvaro :) Har nu köpt en Mondeo 2.2tdci -10 Undrar nu över om det verkligen går att eftermontera nivåreglering. Har fått lite olika svar. Enligt säljaren så skulle det sitta nivåreglering på bilen men tydligen inte. Har läst att man skulle behöva byta dämpare samt fjädrar. Behöver man byta något mer OM det nu går.

Ja jag har använt sökfunktionen men eftersom jag har fått lite olika svar undrar jag om det är någon som har gjort detta på någon bil.

Postat: ons maj 22, 2013 7:29 pm
av tontho
Ingen??

Postat: tor maj 23, 2013 6:12 am
av Jensen
Vet inte hur det är på nyare mondeo men nu när jag demonterar min -94 så är det elektriskt styrt på nått sätt för jag har ryckt kablarna till det ialla fall :)

Postat: tor maj 23, 2013 4:54 pm
av tontho
Som jag har fattat det på nyare mondeo så finns det både nivåreglering samt ställbart chassie. Ställbart chassie har ju en ventil på dämparen. Men hur fungerar nivåregleringen på Nya mondeo?

Postat: sön jun 30, 2013 5:24 pm
av Mullis
Tror nog att det är som på min 05a, då sitter regleringen i stötdämparen.
Titta under bilen och avgör om det går någon elkabel till stötdämparna, i så fall är det ställbart chassi om inte så är det nivåreglering.

Bara ny dämpare och fjädrar som behöver bytas ut...

Postat: ons jul 03, 2013 9:00 pm
av tontho
Mullis skrev:Tror nog att det är som på min 05a, då sitter regleringen i stötdämparen.
Titta under bilen och avgör om det går någon elkabel till stötdämparna, i så fall är det ställbart chassi om inte så är det nivåreglering.

Bara ny dämpare och fjädrar som behöver bytas ut...
Inte riktigt. Jag har nyligt konverterat till nivåreglering. Nivåregleringsdämparna har en större bult till nedre bussningen på dämparen. Ska man hårddra det så bör man byta bärarmar bak också. Nu ska jag göra en egen lösning genom att byta ut muttern på svängarmarna bak som håller fast dämparen.

Postat: sön jun 22, 2014 9:35 pm
av Vispen74
tontho skrev:... Ska man hårddra det så bör man byta bärarmar bak också. Nu ska jag göra en egen lösning genom att byta ut muttern på svängarmarna bak som håller fast dämparen.
Blev det bra? Bilder?

Postat: lör sep 13, 2014 11:13 am
av tontho
Vispen74 skrev:Blev det bra? Bilder?
Ursäkta sen svar. Jag har inte varit på forumet på sistone.
Inga bilder men det är som ingen skillnad alls mellan orginal och nivåmat.
Bara bolt on förutom nedre bulten.

Det blev riktigt bra. Jag behövde inte ens kalibrera lastvinkelgivarna till Xenonljuset.

Det man däremot bör tänka på är dragkroken kommer upp ca 1-2cm när man Eftermonterar dragkrok. Det är inte samma krok som utan nivåreglering.
Dom dämparna som jag eftermonterade var begade och hade gått ca 15000mil och 3000mil senare så har en av dom börjat fukta = Alltså byte inom kort.

Postat: lör sep 13, 2014 7:08 pm
av Vispen74
Kanon, tackar!