Sida 1 av 1

Lite hjälp innan jag slår till på denna bil!

Postat: sön jan 04, 2015 3:33 pm
av kurdsson
Hej. Var och provkörde denna bil idag http://www.blocket.se/stockholm/Ford_S_ ... ?ca=11&w=1

Den känndes bra och har lite frågor om nån kan hjälpa mig.
1 Jag tittade på ford på nätet och där står det extra värmare,Har jag dieselvärmare?
2 På ford sidan står det elektrisk bagaglucksöppnare, kollade med säljaren men har sa att det inte finns.
3 Finns det nåt svagheter på denna model som jag måste titta efter?
4 Vad drar den i landsvägskörning i ca 100km/tim?

Tack för all hjälp jag kan få!

Postat: mån jan 05, 2015 9:05 am
av Ricke77
Det som du läser på Fords sida kan lika gärna betyda att den är förberedd för sådan utrustning. Om bilen har dieselvärmare så upptäcker du det i färddatorn. Bagagelucksöppnaren är elektrisk på samtliga S-Max, dvs det sitter en microbrytare i luckan där man normalt finner ett handtag och det låser upp bagageluckan men den öppnar sig inte automatiskt. Du kan då även låsa upp bagageluckan via fjärrkontrollen(nyckeln). Jag kan inte komma på några direkta svagheter som är kopplade till just denna bilen mot några andra. Det viktiga är att kolla servicehistorik och även besiktningshistorik.
Just bränsleförbrukning i ca 100 ligger jag på ca 0,6l/mil och den du ska kika på är nyare så den lär inte gå över det.

Vet inte om det hjälpte dig något men ändå...

Lycka till!!

Postat: mån jan 05, 2015 1:19 pm
av kurdsson
Tack för svaren. Jag kollade service historiken och det ser bra ut. Vart överraskad att oljan till växellådan byttes 6000 mil. Besiktningsprotokoll har jag inte hittat i bilen. Annars känns bilen riktig bra.

Postat: mån jan 05, 2015 7:45 pm
av Daniel1212
Jag har en likadan S-Max men med etanolmotorn och är mycket nöjd. Hade tidigare en Skoda Superb med DSG-låda och även den bytte olja i växellådan vid 6000 mil. Det skulle ske enligt serviceboken och var dyrt. Rimligen borde det vara servicerutin även på S-Max med automat - eller?
/Daniel

Postat: tis jan 06, 2015 9:41 am
av kurdsson
Jag tycker att det är rimlig att man byter olja ja. Sen såg jag att det kostade 4000 kr och göra jobbet. Hade bilen hela dagen igår och lekte lite med menyerna m.m men jag fick inte till att man kunde se motortemperaturen hela tiden på skärmen. går det och ordna så att man ser mer info om bilen än att man måste navigera sig fram för att få fram info?

Postat: tis jan 06, 2015 3:09 pm
av Simmarn
Motortempen vill jag också se hela tiden men på min -11 går det inte. Jag pratade med verkstadskillarna om det och det går inte att programmera om. Däremot visas tempen på de senaste årsmodellerna. Jag har alltid gjort service själv på mina bilar men just oljebytet på PS-lådan rekommenderade killarna att jag skulle lämna in. Gör man det fel och inte lyckas fylla båda halvorna blir det haveri.