bluetooth i stereo

Allt om Fords modeller Edge, Mondeo, Galaxy & S-Max.
Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Kör: Edge ST-Line -18
Ort: Helsingborg

Inlägg av Bruno »

Ford4Life skrev:Fast går inte handsfree över radion ändå även om du har en sån där adapter, jag hoppas att telefonen stänger av musiken och använder ford audio istället när det ringer.
Nu hänger min trötta hjärna inte med.. Ford Audio?

Ford4Life
Veteran
Inlägg: 508
Blev medlem: ons sep 23, 2009 5:24 pm
Namn: Rickard Å
Kör: Mondeo Mk4 Business Edition
Ort: Härnösand

Inlägg av Ford4Life »

Jo, du kan ha BT handsfree i bilen via radion, den identifierar sig som Ford Audio.

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Kör: Edge ST-Line -18
Ort: Helsingborg

Inlägg av Bruno »

Ford4Life skrev:Jo, du kan ha BT handsfree i bilen via radion, den identifierar sig som Ford Audio.
Men det förutsätter att du kan vara ansluten till 2 BT-enheter samtidigt isåfall.. Går ju inte att vara uppkopplad mot både BT-adapter OCH stereo (telefon)

Ford4Life
Veteran
Inlägg: 508
Blev medlem: ons sep 23, 2009 5:24 pm
Namn: Rickard Å
Kör: Mondeo Mk4 Business Edition
Ort: Härnösand

Inlägg av Ford4Life »

Nä kanske, vet inte hur det där fungerar faktiskt, har alltid varit uppkopplad mot en BT enhet.

Användarvisningsbild
Likadale
Veteran
Inlägg: 237
Blev medlem: mån aug 01, 2011 8:33 am
Namn: Daniel L
Kör: Mondeo Business Edition
Ort: Helsingborg

Inlägg av Likadale »

Har för mig att man på Android kan vara uppkopplad på 2 st BT-enheter samtidigt (en till musik och en till samtal) men på iOS bara en.
Är dock inte 100% säker..

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Kör: Edge ST-Line -18
Ort: Helsingborg

Inlägg av Bruno »

Likadale skrev:Har för mig att man på Android kan vara uppkopplad på 2 st BT-enheter samtidigt (en till musik och en till samtal) men på iOS bara en.
Är dock inte 100% säker..
Mja, har själv Android och har jag varit ansluten på en enhet och aktiverat en annan så har den första stängts ner direkt. Vet dock inte om detta bara är min telefon eller om det går att fixa på nåt sätt.. Hade det gått så hade detta varit suveränt ju, men tror tyvärr inte det

Användarvisningsbild
ilduce
Veteran
Inlägg: 192
Blev medlem: tor feb 23, 2012 2:52 pm
Namn: Jens W
Kör: ford mondeo 2.2 Tdci Titan-S
Ort: Helsingborg

Inlägg av ilduce »

Det funkar med två enheter på Android.

Jag har det kopplat så..

Gå in i blåtandsinställningarna på telefonen och välj telefonljud på din Ford audio-anslutning och media på din blåtandsdongel (eller var du nu vill spela musik ifrån)

Kan rekommendera teknikmagasinets dongel. Den heter BTR006 tror jag.. Bra ljud och bra anslutning.

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Kör: Edge ST-Line -18
Ort: Helsingborg

Inlägg av Bruno »

ilduce skrev:Det funkar med två enheter på Android.

Jag har det kopplat så..

Gå in i blåtandsinställningarna på telefonen och välj telefonljud på din Ford audio-anslutning och media på din blåtandsdongel (eller var du nu vill spela musik ifrån)

Kan rekommendera teknikmagasinets dongel. Den heter BTR006 tror jag.. Bra ljud och bra anslutning.
HA! Gött.. bra att veta :)

Användarvisningsbild
ilduce
Veteran
Inlägg: 192
Blev medlem: tor feb 23, 2012 2:52 pm
Namn: Jens W
Kör: ford mondeo 2.2 Tdci Titan-S
Ort: Helsingborg

Inlägg av ilduce »

Så här ser det ut på min lur... :)
Bilagor
Screenshot_2015-12-18-14-08-59.png
Screenshot_2015-12-18-14-09-09.png

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Kör: Edge ST-Line -18
Ort: Helsingborg

Inlägg av Bruno »

ilduce skrev:Så här ser det ut på min lur... :)
Det sjuka är att jag har sett detta, men tanken har aldrig slagit mig att man skulle kunna använda 2 enheter samtidigt.. man tackar! :)

randal
Veteran
Inlägg: 571
Blev medlem: fre jul 30, 2004 6:28 pm
Namn: Rickard Lindfors
Kör: Focus RS 03, Peugeot 206 rc 04, Mondeo tdci 10, S-max tdci 10
Ort: Ljungsbro

Inlägg av randal »

ilduce skrev:Så här ser det ut på min lur... :)
Jag har samma inställningsmöjligheter i min androidtelefon men det går inte att ha dessa 2 samtidigt, dvs 1 för telefonljud och 1 för medialjud. På min telefon så inaktiveras den andra när man väljer en av dem trots att de används för olika sorters ljud.

Användarvisningsbild
Mullis
Legend
Inlägg: 1401
Blev medlem: mån jun 07, 2004 10:00 am
Namn: Daniel Andersson
Kör: Bil, kanske
Ort: Brunnbäck

Inlägg av Mullis »

Har två liknande sådana BT enheter och de funkar väldigt bra, bara när de är laddade då. ;)
MVH // Mullis

Tekniker & Allt i allo... "Nothing impossible"
Är numer med i 1000-inläggsklubben!
Kör: Mondeo Titanium TDCi -05, Japan & 1.9 MW slipmaskin...

Ronny Hemlin
Erfaren
Inlägg: 24
Blev medlem: tis aug 02, 2016 3:29 pm
Namn: Ronny Hemlin
Kör: 2010 - Mondeo 2.0 Tdci Automat - Business
Ort: Gävle

Inlägg av Ronny Hemlin »

denna del ... 8M5T-19C112-AT eller Högre sista bokstav än M tror jag ... det står på dom om dom har USB..... ju nyare desto bättre, det äldre har Fords egen kontakt (som man nog inte får med om man handlar på skroten iaf.) istället för en mini USB som man hittar i typ alla välsorterade affärer som säljer dylikt :)

byter man ut den så har man både USB och Bluetooth utan att behöve göra någonting extra.... iaf. i min 2010 med Convers+

Ford4Life
Veteran
Inlägg: 508
Blev medlem: ons sep 23, 2009 5:24 pm
Namn: Rickard Å
Kör: Mondeo Mk4 Business Edition
Ort: Härnösand

Inlägg av Ford4Life »

Vart sitter den då? ;)

Ronny Hemlin
Erfaren
Inlägg: 24
Blev medlem: tis aug 02, 2016 3:29 pm
Namn: Ronny Hemlin
Kör: 2010 - Mondeo 2.0 Tdci Automat - Business
Ort: Gävle

Inlägg av Ronny Hemlin »

Det vet jag inte .... jag har fått hem min modul på posten idag och nu letar jag febrilt på nätet vart f@n den ska sitta :)

återkommer när jag kommer på det :)

Skriv svar