Kan inte öppna höger bakdörr S-Max

Allt om Fords modeller Edge, Mondeo, Galaxy & S-Max.
Stefan74
Nybörjare
Inlägg: 2
Blev medlem: fre okt 13, 2017 8:32 am
Namn: Stefan Jansson
Kör: S-Max
Ort: Vega

Kan inte öppna höger bakdörr S-Max

Inlägg av Stefan74 »

Hej.
Höger bakdörr på vår S-Max 2011 går inte
att öppna. Handtaget på utsidan känns som det är löst
Och problem att hissa ner rutan.
Förslag på lössning

Mvh Stefan

Tags:

Jimmy86
Veteran
Inlägg: 587
Blev medlem: ons jun 19, 2013 5:56 am
Namn: Jimmy S
Kör: Sierra
Ort: Kalmar
Medlemsnummer: 357

Inlägg av Jimmy86 »

Om det går att öppna ifrån insidan så är det bara att göra så och riva av dörrsidan. Nått stag som har släppt eller liknande till handtaget. I och med att det är problem med rutan så är det troligtvis nått som trillat loss i dörren.

// Jimmy

Stefan74
Nybörjare
Inlägg: 2
Blev medlem: fre okt 13, 2017 8:32 am
Namn: Stefan Jansson
Kör: S-Max
Ort: Vega

Inlägg av Stefan74 »

Nix går inte att öppna från insidan heller.

Jimmy86
Veteran
Inlägg: 587
Blev medlem: ons jun 19, 2013 5:56 am
Namn: Jimmy S
Kör: Sierra
Ort: Kalmar
Medlemsnummer: 357

Inlägg av Jimmy86 »

Då är det genast lite jobbigare. Lås och lås upp samtidigt som nån sitter och försöker öppna inifrån och utifrån. Funkar inte det så gör samma procedur men slå lite med handen där låskistan sitter så den kanske "kommer" igång igen. Kolla kabelgenomföringen i stolpen så det inte är kablar av där. Dra lite i kablarna som går in i dörren och lås upp samtidigt om det skulle vara glapp där. Kolla så att säkringar är hela.

Vet inte hur det är på fordarna då jag jobbar med Gms bilar. Men Opel har nått som kallas deadlock. Du trycker två gånger på låsknappen/dubbellåser och då går det aldrig att låsa upp dörren mekaniskt utan enbart elektroniskt. Går då låskistan sönder är det bara att bryta sig in i bilen/dörren med lagom mycket våld så man inte förstör alltför mycket. Sen är det bara att gå loss med huggmejsel och helt enkelt slå sönder låskistan inifrån dörren till den släpper.

Brukar resultera i lite förstörda saker tyvärr. Prio ett är att få av dörrsidan, man får försöka så gått det går med dörren stängd. När detta är gjort kommer man förhoppningsvis åt stagen/vajrar till låskistan så man kan dra/trycka på dessa så öppnar den förhoppningsvis. Annars är det nog bara att gå loss på den med våld.

Som glad amatör tycker jag inte man ska ge sig på detta utan lämna till nån verkstad. Det översta kan du såklart testa men det är bra om nån som har skruvat med bilen ifråga och som vet hur det ser ut i dörren får äran att bryta sig in i den. Förhoppningsvis gör den personen mindre åverkan än nån som inte vet hur det sitter.

Det kan även gå att ta sig in via den yttre skraplisten som tätar mot rutan. Men det kräver att rutan är nerkörd max och det verkade ju som att det var problem med att få ner rutan.

Ett annat problem är när barnfamiljer kör med barnlås bak och ytterhandtaget går sönder, då blir det samma problem.

Svårt att vara till nån större hjälp mer än att ge lite råd. Hade du bott i närheten hade jag kunnat hjälpa dig.

Mvh Jimmy

Skriv svar