Sida 1 av 1

Silver Calcium batteri i mondeo mk3?

Postat: tor jun 13, 2019 11:47 am
av johan5588
Hej!
Måste jag ha ett silver calcium batteri i min mondeo mk3 2006? i så fall, vad är anledningen?
Förra ägaren bytte batteri just innan jag köpte den, nu sitter ett bosch standard och bilen går som vanligt

mvh
JOhan

Postat: fre jun 14, 2019 4:55 am
av getsome
Egentligen måste du pga den högre laddspänningen MEN kör så länge batteriet håller , det slits bara i förtid inget annat lär gå sönder.

Postat: fre jun 14, 2019 7:38 pm
av johan5588
getsome skrev:Egentligen måste du pga den högre laddspänningen MEN kör så länge batteriet håller , det slits bara i förtid inget annat lär gå sönder.
Vill du berätta mer om vad som är speciellt bilens generator i kombination med silver cacium batteri? Eller länka gärna till fakta kring detta....

Skickat från min ZTE B2016 via Tapatalk

Postat: fre jun 14, 2019 7:49 pm
av Tummps
Anledningen kallas smart charge, det systemet anpassar laddningen efter behov och har som högsta laddspäning någonstans runt 15,5 volt gentemot en klassisk generator som laddar 14-14,5 volt. Det går att koppla ur smartcharge för att få en konstant laddning istället för en som fluktuerar kontinuerligt.

Skickat från min G8441 via Tapatalk

Postat: lör jun 15, 2019 1:57 pm
av nextuz
En här på forumet fick ryckig gång på sin Mondeo mk3 automat när automatlådan gick i lockup. När han stoppade i ett vanligt blybatteri.
Han bytte till ett silver calcium och då var problemet borta.

Postat: sön jun 16, 2019 8:04 am
av johan5588
Tummps skrev:Anledningen kallas smart charge, det systemet anpassar laddningen efter behov och har som högsta laddspäning någonstans runt 15,5 volt gentemot en klassisk generator som laddar 14-14,5 volt. Det går att koppla ur smartcharge för att få en konstant laddning istället för en som fluktuerar kontinuerligt.

Skickat från min G8441 via Tapatalk
Är det en smart sak att ha kvar på bilden, dvs finns det fördelar med smart charge? låter som att silver calcium klarar högre laddspänning?