Tomt batteri Mondeo V6 3,0 -05

Allt om Fords modeller Edge, Mondeo, Galaxy & S-Max.
Dodger
Erfaren
Inlägg: 37
Blev medlem: sön dec 21, 2008 12:05 am
Namn: Anders T
Kör: Fiesta xr2i, Fiesta 1,4
Ort: Gävle

Tomt batteri Mondeo V6 3,0 -05

Inlägg av Dodger »

Har ett märkligt problem med min Mondeo V6 3,0 -05.
Började med att batteriet var ”tomt” en morgon. Laddade upp det och sedan fungerade det igen. Kollade laddningen och den verkade fungera. Kollade om den hade någon krypström när den var avstängd, men det var bara 0,16A.

Allt fungerade perfekt några månader tills det plötsligt hände samma sak igen. Startade då bilen med kablar och kollade laddningen som fungerade. Efter att ha kört en stund så fungerade batteriet igen. Efter någon vecka när jag varit inne i en affär och handlat så lät plötsligt startmotorn väldigt trött, men bilen startade. Körde bilen hem (5 mil) och stängde av den. Provade då att starta den igen, men då var batteriet tomt.

Misstänkte batteriet och köpte ett nytt. Bilen startade och generatorn laddade.
Efter några veckor så återkom felet plötsligt igen.
Verkar som att den sporadiskt tömmer batteriet någon gång då och då och det kan alltså hända både under körning eller när den står parkerad.

Användarvisningsbild
RickardEM
Legend
Inlägg: 5629
Blev medlem: lör aug 23, 2003 10:00 am
Namn: Rickard Ribbing
Kör: Ka -97, Transit -98 & 01, Kuga -12, Taunus -66, Fiesta -77 & 16, Granada -84, Escort -84
Ort: Gyttorp
Medlemsnummer: 56

Inlägg av RickardEM »

Dodger skrev:Har ett märkligt problem med min Mondeo V6 3,0 -05.
Började med att batteriet var ”tomt” en morgon. Laddade upp det och sedan fungerade det igen. Kollade laddningen och den verkade fungera. Kollade om den hade någon krypström när den var avstängd, men det var bara 0,16A.

Allt fungerade perfekt några månader tills det plötsligt hände samma sak igen. Startade då bilen med kablar och kollade laddningen som fungerade. Efter att ha kört en stund så fungerade batteriet igen. Efter någon vecka när jag varit inne i en affär och handlat så lät plötsligt startmotorn väldigt trött, men bilen startade. Körde bilen hem (5 mil) och stängde av den. Provade då att starta den igen, men då var batteriet tomt.

Misstänkte batteriet och köpte ett nytt. Bilen startade och generatorn laddade.
Efter några veckor så återkom felet plötsligt igen.
Verkar som att den sporadiskt tömmer batteriet någon gång då och då och det kan alltså hända både under körning eller när den står parkerad.
Du kanske redan har fixat problemet men 0,16A är på tok för mycket, max 0,05A är ok. :)

\Rickard
FORD CLUB SWEDEN – Ordförande

Skriv svar