Ska jag använda en original Ford-generator?

Allt om Fords modeller Edge, Mondeo, Galaxy & S-Max.
mondeo1993
Nybörjare
Inlägg: 4
Blev medlem: tor feb 27, 2020 1:14 pm
Namn: För & Efternamn
Kör: Mondeo MK3
Ort: Copenhagen

Ska jag använda en original Ford-generator?

Inlägg av mondeo1993 »

Hallå

Jag måste ha bytt ut en generator.
på mondeo MK3 2004 V6 Jag förstår Ford med deras "smarta laddning" Kan inte använda en billig generator från okänt märke e.bay, en renoverad Bosch, som vissa bilverkstäder beställer och installerar, kan också rapportera fel i laddningssystemet vissa bilmekaniker berättar. Ford Danmark och vissa bilmekaniker säger att det måste vara en renoverad "original" man kan känna till med Fords eget märke, som bara kan beställas från Ford, så att systemet inte rapporterar fel på laddningssystemet. Kan det verkligen passa? Ford tillverkar och renoverar inte generatorer. Den här frågan gäller också Focus Mk2. Det kan inte köras med en billig generator av okänt märke från e.bay. Ford här i Danmark måste ha 4 000 DKK för en renoverad original. Det är väldigt dyrt. Finns det någon som har erfarenhet av billiga generatorer som fungerar med Ford "intelligent laddningssystem" som kan beställas hemma på Internet?

Ford4Life
Veteran
Inlägg: 516
Blev medlem: ons sep 23, 2009 5:24 pm
Namn: Rickard Å
Kör: Mondeo Mk4 Business Edition
Ort: Härnösand

Inlägg av Ford4Life »

Jag köpte en på skroten... så original det kan bli.
Dock sa felkoden ändå att den inte laddade som den skulle... så det var nog inget fel på min gamla och har inte haft några problem med den nya sen dess heller. Det var batteriet som var slut.

Christian H2
Nybörjare
Inlägg: 12
Blev medlem: tis aug 04, 2020 6:24 am
Namn: Christian H
Kör: Ford Mondeo Mk3 V6 3.0
Ort: Edane, Arvika

Re: Ska jag använda en original Ford-generator?

Inlägg av Christian H2 »

Jag vet inte vad lösningen blev för TS men på min Focus 2006 köpta jag generator från Autodoc med perfekt resultat. (Den har också smart charge)
När laddningen nu krånglar på min Mondeo V6 3.0 2004 så forskade jag lite mer och på min bil sitter etiketten på generatorn kvar - Ford/Valeo
På Autodoc kan jag köpa en Valeo 120A generator för 1600 SEK istället för 6000 SEK .

Det låter som TS fått fel svar eller frågat på fel sätt.

Skriv svar