VCM2 till Mondeo Mk2

Allt om Fords modeller Edge, Mondeo, Galaxy & S-Max.
Användarvisningsbild
RickardEM
Legend
Inlägg: 5217
Blev medlem: lör aug 23, 2003 10:00 am
Namn: Rickard Ribbing
Kör: Ka -97, Transit -98 & 01, Kuga -12, Taunus -66, Fiesta -77, Granada -84, Escort -84
Ort: Gyttorp
Medlemsnummer: 56

VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av RickardEM »

Någon som vet om Fords VCM2 är kompatibel med Mondeo Mk2?
Tänkte lägga till lite nycklar men det verkar inte fungera med Forscan. En VCM2 klon går ju att få tag på för rimliga pengar. :)

\Rickard
FORD CLUB SWEDEN – Ordförande

getsome
Legend
Inlägg: 1350
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Re: VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av getsome »

Tror VCM2 är för MK3 och uppåt. ELM327 ska funka likabra

Användarvisningsbild
RickardEM
Legend
Inlägg: 5217
Blev medlem: lör aug 23, 2003 10:00 am
Namn: Rickard Ribbing
Kör: Ka -97, Transit -98 & 01, Kuga -12, Taunus -66, Fiesta -77, Granada -84, Escort -84
Ort: Gyttorp
Medlemsnummer: 56

Re: VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av RickardEM »

getsome skrev:Tror VCM2 är för MK3 och uppåt. ELM327 ska funka likabra
Attans. :(
Får inte upp någon meny i Forscan (kanske finns andra program som fungerar bättre till Mk2:an?) för att lägga till nycklar i PATS.

\Rickard
FORD CLUB SWEDEN – Ordförande

getsome
Legend
Inlägg: 1350
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Re: VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av getsome »

Enl denna sidan bör det gå.. 97 och framåt https://www.fordtechservice.dealerconne ... Latest.asp
Ska du köpa en VCM2a så se till att det är en SP177 , den funkar att koda med , får du tag på nåt sämre skit i klonväg så dödar du PCMen

Användarvisningsbild
RickardEM
Legend
Inlägg: 5217
Blev medlem: lör aug 23, 2003 10:00 am
Namn: Rickard Ribbing
Kör: Ka -97, Transit -98 & 01, Kuga -12, Taunus -66, Fiesta -77, Granada -84, Escort -84
Ort: Gyttorp
Medlemsnummer: 56

Re: VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av RickardEM »

getsome skrev:Enl denna sidan bör det gå.. 97 och framåt https://www.fordtechservice.dealerconne ... Latest.asp
Ska du köpa en VCM2a så se till att det är en SP177 , den funkar att koda med , får du tag på nåt sämre skit i klonväg så dödar du PCMen
Aha, perfekt. :)
Då får jag ta och skaffa en och prova lite. :)

\Rickard
FORD CLUB SWEDEN – Ordförande

Användarvisningsbild
nextuz
Legend
Inlägg: 6095
Blev medlem: ons aug 06, 2003 10:31 pm
Namn: Mas-mats Fröyen
Kör: Escort, Escort, Focus
Ort: Borlänge
Medlemsnummer: 7

Re: VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av nextuz »

RickardEM skrev:
getsome skrev:Enl denna sidan bör det gå.. 97 och framåt https://www.fordtechservice.dealerconne ... Latest.asp
Ska du köpa en VCM2a så se till att det är en SP177 , den funkar att koda med , får du tag på nåt sämre skit i klonväg så dödar du PCMen
Aha, perfekt. :)
Då får jag ta och skaffa en och prova lite. :)

\Rickard

Hojta till vad du hittar :)

Skulle oxå villhöva en sådan :D

getsome
Legend
Inlägg: 1350
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Re: VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av getsome »

Föregångaren (SP177-C) till denna köpte jag för 5 år sen och den funkar än : http://www.obdexpress.co.uk/wholesale/v ... -tool.html

Användarvisningsbild
nextuz
Legend
Inlägg: 6095
Blev medlem: ons aug 06, 2003 10:31 pm
Namn: Mas-mats Fröyen
Kör: Escort, Escort, Focus
Ort: Borlänge
Medlemsnummer: 7

Re: VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av nextuz »

getsome skrev:Föregångaren (SP177-C) till denna köpte jag för 5 år sen och den funkar än : http://www.obdexpress.co.uk/wholesale/v ... -tool.html
Lär jag köpa mjukvaran till denna oxå? Eller funkar Forscan rakt på denna?

Kan jag ev. lägga in en annan mappning i PCM med denna? :)

getsome
Legend
Inlägg: 1350
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Re: VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av getsome »

Du får med någon IDS version till den , vad du än gör så uppdatera INTE enheten.... Forscan funkar mycket bra ihop med den olch funkar nu likabra som IDS så jag rekommenderar detta programmet, Du kan endast byta mjukvaror som Ford släppt , T.ex kan du lägga in 125 hk i 1.0 EB och 180 hk i 1.5 EB , på dieslar ligger redan de möjliga mappningarna 115/140/163 eller MK5ans 150 och 180 hk i PCM , man switchar bara mellan dom

Användarvisningsbild
nextuz
Legend
Inlägg: 6095
Blev medlem: ons aug 06, 2003 10:31 pm
Namn: Mas-mats Fröyen
Kör: Escort, Escort, Focus
Ort: Borlänge
Medlemsnummer: 7

Re: VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av nextuz »

getsome skrev:Du får med någon IDS version till den , vad du än gör så uppdatera INTE enheten.... Forscan funkar mycket bra ihop med den olch funkar nu likabra som IDS så jag rekommenderar detta programmet, Du kan endast byta mjukvaror som Ford släppt , T.ex kan du lägga in 125 hk i 1.0 EB och 180 hk i 1.5 EB , på dieslar ligger redan de möjliga mappningarna 115/140/163 eller MK5ans 150 och 180 hk i PCM , man switchar bara mellan dom
Nyfiken följdfråga, vad händer om man uppdaterar enheten?

Ahh, ja man "bockar" egentligen bara för en av mapparna som redan finns o databoxen.

getsome
Legend
Inlägg: 1350
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Re: VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av getsome »

Uppdaterar du VCM enheten kan du paja den.

Greeeken
Erfaren
Inlägg: 27
Blev medlem: tis maj 01, 2018 4:32 pm
Namn: Leffe M
Kör: Galaxy
Ort: Solna

Re: VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av Greeeken »

Vad mer kan man göra med denna än om man har en ELM och forscan?

getsome
Legend
Inlägg: 1350
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Re: VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av getsome »

Du slipper switcha mellan HS/MS CAN manuellt , den stödjer även nya protokoll som kommer i nyare fordar samt den är mycket snabbare än ELM327 och stabilare för programmering av moduler

Greeeken
Erfaren
Inlägg: 27
Blev medlem: tis maj 01, 2018 4:32 pm
Namn: Leffe M
Kör: Galaxy
Ort: Solna

Re: VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av Greeeken »

Den lär väl kosta därefter gissar jag

getsome
Legend
Inlägg: 1350
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Re: VCM2 till Mondeo Mk2

Inlägg av getsome »

Runt 1500 kr

Skriv svar