Sida 1 av 1

S-max 07 tdci 2,0

Postat: lör aug 01, 2020 9:31 am
av Affepaffe
Hej!
som sagt bilen startar inte.
Efter en biltvätt på förmiddagen å lite andra ärenden start å stop. inga tecken på problem fulltankad å har gått mycket bra alltid.
så på morronen efter när grabben skulle ha den så startade den och var i gång ca 30 s till 1 min
sed dess vill den inte starta har gått en vecka å börjar få dåligt med idéer.
märkte att den inte sög diesel så misstänkte pumpen så den bytte jag, utan några bättre resultat.
hörde någon stans att EGR ventilen kunde spöka så plockade ner den och kylningen till den.
rengjorde kylröret å sate dit en ny ventil.
inget bättre resultat denna gång heller.
nu har jag märkt att när jag kör på startmotorn å tittar på matar slangen som är transparent så trycks dieseln till backa i slangen väldigt långsamt.
Märkligt?
känns som spridarna inte vill öppna ?
så min fråga.
kan kamaxel givaren eller Vevaxellägesgivare va inblandande ?
eller något annat som jag missat.
är en s-max 2,0 tdci 07 snart 30000 mil
Tack på förhand.

Re: S-max 07 tdci 2,0

Postat: lör aug 01, 2020 10:16 am
av Holma
Är alla slangar hela från tanken och framåt?
Ett litet hål precis innan filtret på just en s-max kan ställa till såna symtom, en stripes låg emot och skavde hål för mig...

Re: S-max 07 tdci 2,0

Postat: lör aug 01, 2020 10:26 am
av Affepaffe
okej ska granska slangarna.
Tack

Re: S-max 07 tdci 2,0

Postat: sön aug 02, 2020 7:00 am
av Affepaffe
Nu är problemet löst..
det var ett litet hål under motorn vid en böj där den svänger upp mot filtret.
tätat å det funkar.
så beställt ny slang.

Re: S-max 07 tdci 2,0

Postat: mån aug 03, 2020 8:01 am
av granadadr
härligt att det löste sig