Sida 1 av 1

Ta bort främre dörrsida ford escort cab -90

Postat: sön dec 12, 2010 5:00 pm
av niklasthulin
Hej, låsmekanismen i dörren har frysit nu i vinter när det var ca 23minus utomhus och då kunde jag inte "larma" av bilen genom att centrallåset inte ville funka. Så jag provade att spruta in låsolja m.m. in i låset utan lösning och förmodar att det är själva mekanismen inne i dörren.

Så nu vill jag få bort dörrsidan på förarsidan utan att råka ta sönder några klipps m.m.

Är det någon som har någon bildguide eller var jag kan få tag på det?

tack i förhand

Postat: sön dec 12, 2010 8:25 pm
av Blixnabb
Har för mig att det är så här: sitter nog några skruvar runt dörrsidan i ytterkant, sedan har du en skruv innanför dörröppnings handtaget, 3st skuv i det stora handtaget man tar bort mitten delen, börja i nederkant, fönsterveven sitter antingen med en skruv i mitten bakom täcklock eller ett clips som man pilla loss mellan veven och dörrsidan med en skruvmejsel (kan var så att det var 91- med clipset) har för mig att det sitter en skruv i framkant av dörrfacket(bakom plast plugg), när allt är loss så lätta på nederkanten och tryck den uppåt för att komma av de övre clipsen vid rutan.
Tror jag täckt in det mesta.

Postat: mån dec 13, 2010 11:23 am
av Cosworth 4x4
Hii

Ett litet tips , se till att bilen är varm , klipsen och plast prylarna vill gärna spricka / gå sönder om man hålls med dom när dom är kalla !!

// Micke