Sida 1 av 1

sierra 92:A går bara på 3 burkar

Postat: tis jan 28, 2014 4:25 pm
av Tobbe88
hej!: Cool:

har ett problem me min sierra dohc motor...vill bara gå på 3 cyl (men mest på 3) men går även klockrent imellanåt, spelar ingen roll om den är varm eller kall..: Förvirrad:

Det hela började med att den började hacka tillifrån, oftast på låga varv, sen varva man den så funkade den kanon,,,,,,, å sen blev de mer å mer, sen gick den kanon, sen blev det 3 burkar, sen kanon, sen 3 burkar sen kanon ja, den höll på så ett tag, nu för det mesta går den bara på 3 burkar!!: Förvirrad:: Förvirrad:

Nya stift, tändkablar, rotor fördelare, inget plast skit runt fördelar locket, testat med annan spjällgivare och annan mapsensor, ingen skillnad....

kamkedjan rasade för 5 år sen så mkt är nytt i motorn, inga oljud eller div
går kanon när den väl går,: Starter:


när jag drar bort 3cyl tändkabel blir det ingen skillnad,

är det ofta en spridare hänger sig??

Behöver hjälp innan ja sänker henne till botten på nån sjö!!!!: Banghead:

Postat: ons jan 29, 2014 6:35 am
av Peter H
Har du provbytt tändspolen som annars är en rätt god kandidat till sådana fenomen. Även att fördelerlockets som rotorns kontakt stift är hela som rena.

Misstänks bränslebrist så testa av med startgas i motorns insug då den går risigt och piggnar den direkt till på alla med detta så råder bränsleproblem. Händer inget så är felet på tändsidan.

Postat: lör feb 15, 2014 8:36 am
av Åsa-nisse
Hall-givaren, köp en på skroten för dom är rätt dyra, c:a 250:- på Bildelsbasen.

Postat: lör feb 15, 2014 9:27 am
av Peter H
Som sagt finns kompression som gnista på den cylindern? Som underlättar vidare felsökning. Går man sedan på med startgas bör motor piggna till på alla fyra om det är spridarproblem.

Postat: mån feb 17, 2014 8:48 am
av Galne
Om bilen stått ett tag kan spridarna ärja och hänga sig, det du kan prova är och flytta kabeln från fyrans spridare och se så det inte är kabel bekymmer.