Sida 1 av 1

Växelänkage sierra dohc

Postat: lör jan 10, 2015 9:15 am
av Znurp
Hej, undrar om någon annan råkat ut för det här? Tillägger att det är en Sierra doch -92 med 5-växlad låda! Såg inte alls ut som lådan jag hade på min sierra pinto-88! Trodde att det var samma låda i dem nämligen! :P

Iallafall igår när jag körde hem så blev växelspaken helt överrörlig och jag fick köra på 3ans växel ända in på parkeringen! :P Skruvat bort plaster och dammasker runt spaken och ser att staget lossnat ifrån lådan... Har ingen aning om staget bara är löst, om det gått av eller så för det går ej att se inifrån bilen.. :)

Jag hittar inget på google om det men det kanske är jag som söker fel.. Tanken är mest om det går att laga eller om det skulle vara lådbyte i värsta fall? Tänkte så slipper man riva ner utan att ha en ny låda att sätta dit när den ändå kommer står på lyften... :)

Tack i förhand!
Mvh William

Postat: mån jan 12, 2015 3:00 pm
av Galne
Inte ovanligt att pinnen som går ner i en bussning vid axeln som går in i lådan kan hoppa ur. prova och tryck dit den igen, man kommer åt den underifrån men kan behöva sänka ner växel lådan lite genom och lossa på balken till lådan.. Går även modda så man slipper den sladdriga gummi bussningen och får en tight fin låda! gjort så på min, enorm skillnad och växla sen!

Postat: mån jan 12, 2015 8:24 pm
av Part_boy_no1
Hade en Sierra som staget gick av på:-)

Postat: sön feb 08, 2015 5:09 pm
av Znurp
Pinnen satt kvar i bussningen, staget hade gått av precis vid pinnen men var bara att svetsa ihop igen! Tackar för svar! :)