Sida 1 av 1

Bagagematta till Taunus 20M.

Postat: fre sep 22, 2017 5:32 pm
av Järnkaminen
En bekant bad mig försöka hjälpa honom att få tag i en bagagerumsmatta till hans Ford Taunus 20M XL årsmodell 1969.

Har ni några tips var jag kan finna det?

Postat: lör sep 23, 2017 5:24 pm
av Släggmek
Vet inte om Ford-vännen Skrot-Blom http://www.skrotblom.se/ packar & skickar prylar, men kan tippa att han har en gammal matta kvar för där fanns några såna vanliga 2-dörrars (serie P7b) kvar sist jag var dit för en del år sen och friska delar brukar de ta ur och spara när de pressar resterna till skillnad mot "moderna" skrotar som dissar klassikerna.

Postat: lör sep 23, 2017 5:30 pm
av Järnkaminen
Släggmek skrev:Vet inte om Ford-vännen Skrot-Blom http://www.skrotblom.se/ packar & skickar prylar, men kan tippa att han har en gammal matta kvar för där fanns några såna vanliga 2-dörrars (serie P7b) kvar sist jag var dit för en del år sen och friska delar brukar de ta ur och spara när de pressar resterna till skillnad mot "moderna" skrotar som dissar klassikerna.
Tack Hasse!

Förfrågan är skickad :).

Men fler tips mottages tacksamt!

Postat: mån sep 25, 2017 6:24 pm
av gxlv8
http://www.skrotblom.se/

vadå skrot!!!! det ser ut som paradiset på jorden
synd det ligger i fel ända av landet

Postat: mån sep 25, 2017 8:52 pm
av Släggmek
Må vara, men man kan t o m hitta turistbilder på nätets skrotjägarsajter tagna av amerikaner så det är väl inte precis vid världens ände :D. Gångavstånd från Midlanda flygplats om man räknar fågelvägen, men man får nog inte vandra över landningsbanorna :p. Iaf så är det precis lika magiskt som det ser ut, en genuin men välskött skogsskrot av den utrotningshotade arten och väl värd en omväg men se till att ha på gummistövlar för det är rena bärskogen längst upp där många av de äldsta bilarna står. Bland det mest fascinerande är hur relativt välbevarade dessa är trots decennier i vila, en annan är ju van att hela golven försvinner av några år på gräs...:p Just nu är förresten bästa tiden att besöka när löven faller och avslöjar kärrorna, passa på för man vet aldrig när miljöfanatismen tvingar bort också dessa reliker (jag tycker snarare att stället borde K-märkas och t o m SR P4:s kulturspanare har varit där på besök).

En sak bara; där finns gott om Taunus men knappt nån av TC-familjen och Capri ser man väl inte heller ifall nån fick vittring, men gott om M-serie och rätt mycket undanstoppat till såna som jag minns det. De motorer som fanns är urtagna, så det bör finnas en och annan fungerande.