Sida 1 av 1

Bränslefilter på Taunus

Postat: lör aug 03, 2019 9:56 am
av henrik.hjellm
Hej, jag har en Ford Taunus 1982 som jag tänkte byta bränslefilter på. Problemet är bara att jag inte hittar det. Är det någon som vet var bränslefiltret sitter på en Taunus 2.0 -82? Tack på förhand!

Postat: mån aug 05, 2019 8:00 pm
av Släggmek
Ingen? Hmm... jag tror inte det originalmonterades något, iaf har flera av mina gammelfordar av den åldern och äldre inte haft något utan bara en halvtorkad gummislang med fabrikens fjäderstålklammer vilket tyder på original "fuel filter delete" beställt av Fords ekonomiavdelning:D. Nå, i de fallen har jag skurit av slangen ungefär halvvägs upp till förgasaren och monterat en sån här simpel plastpatron med pappersfilter https://www.ebay.co.uk/itm/FORD-CORTINA ... 2475322775 som på 70-talet kunde vara av glas och aluminium på bilar som hade den originalmonterad. Det bästa vore säkert att skarva in en stålkanister med aktivt kol som på moderna insprutare, en bit före bränslepumpen och spara slitage där med, men jag ids inte :j:.

Postat: mån aug 05, 2019 8:33 pm
av Peän
Sitter väl ett nätfilter i pumpen... som inte går att öppna ... typ
Och i förgasarens inlopp sitter också ett nätfilter, mässingsmuttern undertill där slangen går in i förgasaren..

Postat: mån aug 05, 2019 9:28 pm
av henrik.hjellm
Tack för kloka råd. Ja, då förklarar det varför jag inte hittar något. Får kolla om nätfiltret i förgasaren går att rengöra. Tror det är nåt skräp nånstans eftersom motorn hugger då och då vid gaspådrag, särskilt i uppförsbacke.