Cosworth misständer på höga varv.....

Allt om Fords Cosworth-modeller.
Mika

Inlägg av Mika »

Andreas skrev:003 är en bra pump, säljs som Grupp A av många handlare och ger 185l/tim vid 3,0bar. Finns visserligen en boschpump som är något bättre (specad för högre tryck) men funkar din behöver du inte byta.
OK, låter bra.

Har beställt bensinfilter och försökt rengöra pumpen så gått det går. Nu är bränsletrycksmätaren inkopplad också så snart vet jag om det är pumpen, smutsen eller vad det nu kan vara som strular.

Mika

Inlägg av Mika »

OK, jag har lyckats döda pumpen i mina försök att rengöra den. Vet inte om det fastnat skit i den eller nåt. Den pumpar inte längre klickar bara till i den då man ger den ström.

En här på forumet har en Bosch 007 till salu, är den bättre eller sämre än min Bosch 003??

Mika

Nu funkar bilen!

Inlägg av Mika »

Såja, bränslepump är bytt, likaså filter. Spridarna lämande jag in på tvätt och flödestest när jag ändå höll på. Så nu funkar bilen som den ska, det var alltså bensinpumpen som tröttnat på sin tillvaro.

Användarvisningsbild
cossiehenke
Legend
Inlägg: 4251
Blev medlem: mån jul 28, 2003 10:00 am
Namn: Henrik Wikström
Kör: Japansk Premiumbil !
Ort: Sundsvall
Kontakt:

Inlägg av cossiehenke »

Mika skrev:Såja, bränslepump är bytt, likaså filter. Spridarna lämande jag in på tvätt och flödestest när jag ändå höll på. Så nu funkar bilen som den ska, det var alltså bensinpumpen som tröttnat på sin tillvaro.
Kanon!
Ut o gasa igen!

/ Henke
"Esox Lucius"

Användarvisningsbild
Andreas
Veteran
Inlägg: 988
Blev medlem: ons aug 06, 2003 10:00 am
Namn: Andreas Andersson
Kör: Sierra
Ort: Öland

Inlägg av Andreas »

Hittar ingen info om 254.007 då den inte längre tillverkas, ingen direktersättare till den heller så kunde inte få fram data den vägen. Eller har din ett annat nummer?

Mika

Inlägg av Mika »

cossiehenke skrev:Kanon!
Ut o gasa igen!

/ Henke
Japp! Men jag tar det nog lite lugnt så inget dumt händer, funderar på att sälja den.....

Mika

Inlägg av Mika »

Andreas skrev:Hittar ingen info om 254.007 då den inte längre tillverkas, ingen direktersättare till den heller så kunde inte få fram data den vägen. Eller har din ett annat nummer?
Det var visst ingen 007 utan en 005 jag köpte. Finns det någon logik i art nr hos Bosch? Typ så att en 005 vet man att den flödar mer än en 003 för att det är ett högre nummer? Eller sätter dem bara nummer på pumparna lite på måfå?

Användarvisningsbild
reik
Legend
Inlägg: 1345
Blev medlem: ons mar 31, 2004 10:00 am
Namn: Rikard
Kör: Sierra Cosworth 4x4, Impreza GT, Volvo XC70
Ort: Norrort

Inlägg av reik »

Har fått samma problem på min, ska nu genast kolla trycket och pumpen. Vad köpte du för elektrisk mätare? Bild, pris, inköpsställe så vore jag GRYMMT tacksam.
Mvh Rikard

Mika

Inlägg av Mika »

reik skrev:Har fått samma problem på min, ska nu genast kolla trycket och pumpen. Vad köpte du för elektrisk mätare? Bild, pris, inköpsställe så vore jag GRYMMT tacksam.
Köpte en Vivid mätare av en kille på Evoforumet. Annars kan du ta vilken elektrisk olejtrycksmätare som helst. Finns på Micro, Mekonomen mfl. Såg att någon här på forumet köpt en oljetrycksmätare på realcar och använder som bränsletrycksmätare. Lycka till!

Användarvisningsbild
skånsk ondska
Veteran
Inlägg: 816
Blev medlem: tor jun 17, 2004 10:00 am
Namn: Staffan L
Kör: sierra cosworth 4x4- Mondeo hgv -99
Ort: Åstorp

Inlägg av skånsk ondska »

Jag ligger med på samma plan..Reik. rapportera hur de går :)

Skriv svar