3" Sierra, dämpare

Allt om Fords modeller Escort, Orion, Scorpio och Sierra.
Rba
Erfaren
Inlägg: 39
Blev medlem: tis jun 12, 2007 10:26 am
Namn: Arvid Bäcknert
Kör: Pinto
Ort: Bjuråker

3" Sierra, dämpare

Inlägg av Rba »

Skulle knåpa ihop ett 3"-system till Sierran (-87). Kröp under och såg att de dämparalternativ jag kollat på hade mycket liten chans att passa på ett bra sätt.

Min tanke var att köra en Apple Racing-dämpare, men deras ovala 3" är 65cm lång (vilket är väldigt mycket kom jag fram till). Dom har en rund tretummare, men den bygger för mycket på höjden (kommer hänga lågt). Sen har dom ytterligare två ovala dämpare som jag ev. kunde köra på, men ena är 2,5" och den andra 3,5" och är även egentligen, dom också, för långa (45cm). (http://www.nitroz.se/apple/)

Funderade på att kapa upp golvet och bygga en dedikerad avgastunnel, men insåg snabbt att det blir för mycket jobb med det just nu. :rolleyes:

Tänkte köra med en dämpare, ~framför bakaxeln, och turbo som tar ner ljudnivån. Brorsan kör Apples runda 3" plus turbo på sin Saab, ljudet är lagom högt. Men antagligen får jag väl köra två dämpare i ungefär originalpositioner, om jag hittar några tillräckligt bra med passande mått.

Vill helst inte köra på Simons då jag inte har bra erfarenhet av dom. Finns det några bra och kompakta dämpare som funkar bra under en Sierra? Fördel om man kan få tag på dom via Mekonomen... :starter:

Tack på förhand!
mvh
Arvid Bäcknert

Tags:

Användarvisningsbild
therealpinto
Legend
Inlägg: 10237
Blev medlem: sön jul 27, 2003 9:08 pm
Namn: Gustaf Ulander
Kör: Capri Turbo, Capri, Cortina, Kuga, Focus, inte XR4x4 (snyft!)
Ort: Kåge, Norrland
Medlemsnummer: 37
Kontakt:

Inlägg av therealpinto »

Hansen Racing har en massa kluriga ljuddämpare i sitt sortiment och Mekonomen tar hem från dem, i alla fall här i stan. Jag har till exempel plockat hem en oval 3" med offsetade in/utlopp till Caprin.

Tyvärr vet jag inte hur kvaliteten är, det är ju amerikanska saker...gissningsvis är det kanske inte det man helst sätter under en bruksbil som körs på vintern.

/Gustaf
I'm on a NCHB diet. No Carb High Boost

Skriv svar