Här snackar vi bilstereo, om Ford Sync

Tekniska diskussioner om bilar, motorer och andra relaterade prylar.
Användarvisningsbild
Vispen74
Veteran
Inlägg: 329
Blev medlem: fre feb 10, 2012 5:57 pm
Namn: Thomas E
Kör: Ford Focus Active
Ort: Stockholm

Inlägg av Vispen74 »

ermik skrev:Tack alla för visat intresse, fick igång nav nu på min sync2.
Vill du dela med dig av lösningen?

Tags:

ermik
Erfaren
Inlägg: 22
Blev medlem: mån mar 16, 2009 6:26 pm
Namn: Micke E.
Kör: Mondeo 2.0TDCi AWD -16
Ort: Stockholm

Inlägg av ermik »

Vispen74 skrev:Vill du dela med dig av lösningen?
Den här videon förklarar det hela ganska bra.

https://www.youtube.com/watch?v=-SoBlYTMkNE

för min del var lösningen att jag missat att man skulle trycka på UNLOCK på den bakgrundsbild man lägger in i enheten, därav att jag misslyckades första gången.

Pierrezakrisson
Nybörjare
Inlägg: 13
Blev medlem: ons sep 09, 2015 5:39 pm
Namn: Pierre Zakrisson
Kör: Ford mondeo 13
Ort: Märsta

Inlägg av Pierrezakrisson »

Kan du för klara unlock bilden ?

Skickat från min SM-G960F via Tapatalk

Flatt51
Nybörjare
Inlägg: 4
Blev medlem: sön jul 23, 2017 1:59 pm
Namn: Robert Flisbäck
Kör: Mondeo
Ort: Skurup

Inlägg av Flatt51 »

Någon som vet om man kan koppla förbi spärren som släcker av in utgången när man lägger den i drive
Bilagor
received_714464562312458.jpeg

Dennisk
Nybörjare
Inlägg: 3
Blev medlem: fre sep 20, 2019 7:11 pm
Namn: Dennis Karlsson
Kör: Galaxy
Ort: trelleborg

Inlägg av Dennisk »

Har du fått rätt på navin.
jag hade gärna hjälpt dig men bor i skåne
Har all utrustning för att aktivera naven på sync 2

Användarvisningsbild
Bargis
Veteran
Inlägg: 260
Blev medlem: fre mar 14, 2014 9:49 pm
Namn: John N
Kör: Ford mondeo mk5 2015
Ort: Eskilstuna

Inlägg av Bargis »

Ermik kan du inte göra en enklare manual hur man aktiverar navigatorn. Det vore väldigt tacksamt och till stor hjälp.
Mvh John

FordPutte
Erfaren
Inlägg: 36
Blev medlem: mån jan 06, 2020 1:02 pm
Namn: Patrik Olsson
Kör: Kuga
Ort: Uppsala

Siri på Sync 1 och rattknapp?

Inlägg av FordPutte »

Har en Kuga -15 med Sync 1.1. Läste någonstans för ett tag sedan att Ford skulle släppa uppdatering till Sync så man kunde hålla in talknappen (långt tryck)på ratten för att Siri skulle vakna.. Har laddat ner och installerat uppdateringen från Fords supportsida igår (vet inte version) men ingen reaktion från Siri! Funkade inte heller före uppdateringen. Telefon och musik funkar fint att para och köra igenom.. Någon som det funkar för? Behöver man ställa in något i menyn? Tips?

Användarvisningsbild
AndreasP
Erfaren
Inlägg: 49
Blev medlem: mån jun 25, 2018 10:43 pm
Namn: Andreas Pettersson
Kör: Fiesta ST MK8 Revo
BMW 118D
Ort: Göteborg
Medlemsnummer: 471

Inlägg av AndreasP »

FordPutte skrev:Har en Kuga -15 med Sync 1.1. Läste någonstans för ett tag sedan att Ford skulle släppa uppdatering till Sync så man kunde hålla in talknappen (långt tryck)på ratten för att Siri skulle vakna.. Har laddat ner och installerat uppdateringen från Fords supportsida igår (vet inte version) men ingen reaktion från Siri! Funkade inte heller före uppdateringen. Telefon och musik funkar fint att para och köra igenom.. Någon som det funkar för? Behöver man ställa in något i menyn? Tips?
Har du möjligtvis siri avstängt på telefon? Kan hända att det är någon inställning eller dylikt, på min funkar den utan bekymmer :)
/Andreas :D

Ford Fiesta ST - 19
Audi A4 - 03

FordPutte
Erfaren
Inlägg: 36
Blev medlem: mån jan 06, 2020 1:02 pm
Namn: Patrik Olsson
Kör: Kuga
Ort: Uppsala

Inlägg av FordPutte »

AndreasP skrev:Har du möjligtvis siri avstängt på telefon? Kan hända att det är någon inställning eller dylikt, på min funkar den utan bekymmer :)
Siri är påslaget på telefon.. Har du Sync utan touchskärmen dvs Sync 1? Vet du vilken mjukvara du har i sync? Läst på flera forum från england o usa där funktionen blivit bortkopplad vid uppgradering till v4.6 från 4.4.

Användarvisningsbild
AndreasP
Erfaren
Inlägg: 49
Blev medlem: mån jun 25, 2018 10:43 pm
Namn: Andreas Pettersson
Kör: Fiesta ST MK8 Revo
BMW 118D
Ort: Göteborg
Medlemsnummer: 471

Inlägg av AndreasP »

FordPutte skrev:Siri är påslaget på telefon.. Har du Sync utan touchskärmen dvs Sync 1? Vet du vilken mjukvara du har i sync? Läst på flera forum från england o usa där funktionen blivit bortkopplad vid uppgradering till v4.6 från 4.4.
Oj, har nog sync 3, men ska dubbel kolla när jag hoppar in i bilen nästa gång!
Tror jag kanske blandar ihop den och vanliga talaren?
/Andreas :D

Ford Fiesta ST - 19
Audi A4 - 03

Zebbe71
Erfaren
Inlägg: 48
Blev medlem: tis okt 02, 2018 5:23 am
Namn: Henrik O
Kör: Ford Focus RS Limited Edition 2018
Ort: Stockholm

Re: Här snackar vi bilstereo, om Ford Sync

Inlägg av Zebbe71 »

Hej, Jag har köpt en ford focus rs-18 för några dagar sedan(hade en focus st 2012 innan) och märker stor skillnad i ljudet i stereon. I st var det bra ljud med bas och i rs är det mycket sämre(knappt ingen bas alls). Är det jag som missat någon inställning i ljudinställningarna? Det finns en sub i skuffen, men den hörs ej. Vad är era rekommendationer för att få ett bättre ljud? Ha kollat på ford hemsida, där det finns högtalare och sub.

https://www.ford-tillbehoer.se/infotain ... &year=2014

mange39
Veteran
Inlägg: 157
Blev medlem: mån maj 18, 2020 3:09 am
Namn: magnus unger
Kör: Mondeo mk4,5 2,2tdci
Ort: enköping
Medlemsnummer: 549

Re: Här snackar vi bilstereo, om Ford Sync

Inlägg av mange39 »

hoppar in här frågar försöker uppdatera min sync 3 då jag bara har version 2.3 ansluter wifi och kör sök efter uppdatering och det snurrar en bra stund sen står det bara kunde inte slutföras prova på nytt ??

Användarvisningsbild
RickardEM
Legend
Inlägg: 6116
Blev medlem: lör aug 23, 2003 10:00 am
Namn: Rickard Ribbing
Kör: Ka -97, Transit -98 & 01, Kuga -12, Taunus -66, Fiesta -77 & 16, Granada -84, Escort -84
Ort: Gyttorp
Medlemsnummer: 56

Re: Här snackar vi bilstereo, om Ford Sync

Inlägg av RickardEM »

Nästa generation. :)
Nästa generation av kommunikations- och underhållningssystemet SYNC lär sig av förarens beteende
Med hjälp av maskininlärning kan Fords kommunikations- och underhållningssystem SYNC anpassa sig efter ägaren på en helt ny nivå.
Med hjälp av maskininlärning kan Fords kommunikations- och underhållningssystem SYNC anpassa sig efter ägaren på en helt ny nivå.
Med hjälp av maskininlärning kan Fords kommunikations- och underhållningssystem SYNC anpassa sig efter ägaren på en helt ny nivå. Systemet lär sig av förarens beteende för att sedan kunna ge smarta förslag. Den nya generationen av SYNC gör sin debut i den helt elektriska Mustang Mach-E. Ford presenterar då också fjärrstyrning som gör det möjligt för ägaren att konfigurera bilen hemifrån och redan före leverans.

Många bilägare vet det mesta om sin bil, men hur bra känner egentligen bilen oss? Snart kommer Ford-ägare kunna få personliga uppmaningar och förslag från sin bil. Allt från att ringa ett vanligt samtal till en påminnelse om ett träningspass, om det är en del av förarens vardagsrutiner. Mustang Mach-E är först ut med nästa generation av kommunikations- och underhållningssystemet SYNC, med ett snyggt och modernt gränssnitt som använder maskininlärning för att snabbt lära sig förarens preferenser. Systemet blir dessutom bättre med tiden tack vare trådlösa uppdateringar via molnet.

–Vi har arbetat hårt för att se till att den som äger en Mustang får en så personlig och uppkopplad körupplevelse som möjligt. Nästa generations SYNC är den smartaste versionen hittills och ju längre du äger din bil desto smartare blir systemet. Systemet är utformat för att kunna veta vad du behöver och när du behöver det, så att du bara kan luta dig tillbaka och njuta av bilfärden, säger Jan Schroll, ansvarig för uppkopplade fordon på Ford Europa.

Personlig touch
Den nya generationen av SYNC har kodats om från grunden för att främja Fords människocentrerade designfilosofi. Det gör att mer än 80 fordonsinställningar kan anpassas i Mustang Mach-E, från temperatur till sittposition och belysning, vilket ger en personlig upplevelse av bilen. Med hjälp av en smartphone eller nyckelbrickan kan systemet identifiera enskilda förare redan innan de kommer in i bilen så att varje person kan få sin egen unika förarmiljö, körning och underhållning. Med tiden lär sig systemet att förstå förarens vanor och systemet personifieras ytterligare.

Avancerad samtalsigenkänning
Nästa generation av SYNC har avancerad samtalsigenkänning som gör att föraren kan fokusera på körningen istället för att komma ihåg inställda kommandon. Systemet förstår naturligt vardagligt tal på 15 europiska språk, så föraren kan prata med sin bil och låta den styra allt från underhållnings- och navigeringsfunktioner till telefonsamtal. För att ge de bästa svaren på kommandon och frågor kompletterar SYNC med information från internetsökningar, så att uppgifter om närmaste restaurang eller affär blir så exakta och uppdaterade som möjligt.

Uppkopplad navigering
Ett nytt navigationssystem hjälper till att minska restider, undvika onödiga stopp och ändra rutt vid köbildning. De senaste kartversionerna lagras alltid i bilen, så att navigeringen förblir effektiv även där mobiltäckningen svajar. Med hjälp av FordPass-appen kan föraren också snabbt och enkelt se var de lämnade sin bil, vilket är praktiskt i okända städer eller på stora parkeringsplatser.

Förbättrade funktioner för elbilsägare
SYNC förbättrar därtill upplevelsen för elbilsägare genom att ge råd om var och när de ska ladda under sina resor, och visa laddstationernas tillgänglighet och priser i realtid. Intelligent Range-tekniken ger även löpande uppdaterad information om återstående räckvidd, baserat på faktorer som trafik, vägunderlag, väder och data från andra Ford-elbilar som också är på samma vägar. Elbilsägarna kommer också ha tillgång till det största offentliga laddningsnätverket i Europa, IONITY.

Möjligt att konfigurera bilen redan före leverans
Mustang Mach-E-ägare kommer kunna förkonfigurera många av inställningarna i sin nya bil redan före leveransen. Remote Vehicle Setup är en ny funktion från Ford som gör det möjligt för ägare att skapa en personlig profil där det går att förinställa regelbundna ivägkörningstider, komfort, batteriladdningsnivåer med mera. Det går också att anpassa de olika körlägena, Active, Whisper och Untamed. Inställningsprofilen sparas i molnet, så när ägaren hämtar sina nycklar och parar ihop sin smartphone med bilen för första gången läggs inställningarna in i den nya bilen.
\Rickard
FORD CLUB SWEDEN – Ordförande

Nattlorden
Nybörjare
Inlägg: 15
Blev medlem: ons sep 02, 2020 10:04 am
Namn: Björn A.
Kör: Focus 2017
Ort: Malmö

Re: Här snackar vi bilstereo, om Ford Sync

Inlägg av Nattlorden »

Gaah..... skall man behöva stå ut med en tjatig bil också?

caller29
Nybörjare
Inlägg: 1
Blev medlem: tor nov 26, 2020 10:06 am
Namn: Carl-F H
Kör: mondeo -15
Ort: Robertsfors

Re: Här snackar vi bilstereo, om Ford Sync

Inlägg av caller29 »

Hej finns det lågnivå utgång på Sony Sync stereon ?

Skriv svar