Pressrealease: Fords ”smarta speglar” ska hjälpa skåpbilsförare

Allt om Fords modeller Transit & Tourneo.
Användarvisningsbild
RickardEM
Legend
Inlägg: 6795
Blev medlem: lör aug 23, 2003 10:00 am
Namn: Rickard Ribbing
Kör: Ka -97, Transit -98 & 01, Puma -20, Taunus -66, Fiesta -77 & 16, Granada -84, Escort -84
Ort: Gyttorp
Medlemsnummer: 56

Pressrealease: Fords ”smarta speglar” ska hjälpa skåpbilsförare

Inlägg av RickardEM »

Riktigt smart. :)
Fords ”smarta speglar” ska hjälpa skåpbilsförare
Bild

Många skåpbilsförare förlitar sig på sina sidospeglar, då backspeglarna inte är så användbara när det finns en skiljevägg mellan förare och lastutrymme. Nu introducerar Ford ”smarta speglar” som ska avhjälpa detta, där backspegeln inte alls är en spegel utan i själva verket en högupplöst skärm.

Det nya systemet ser ut precis som en vanlig backspegel - men är i själva verket en högupplöst skärm som tydligt visar en panoramavy bakom skåpbilen. Detta hjälper förare att upptäcka cyklister, fotgängare och andra fordon som kan vara bakom dem, även när fönsterfria bakdörrar eller skiljeväggar är i vägen.

Full Display Interior Mirror visar en live-matning från en kamera på baksidan av skåpbilen och har automatisk ljusstyrningskontroll för optimal synlighet i dagsljus och på natten. Systemet erbjuder ett synfält som är dubbelt så stort som en konventionell backspegel. Detta hjälper förare att vara mer medvetna om sin omgivning, till exempel när de närmar sig rondeller eller byter körfält.

Fords nya backspegel kan vara särskilt fördelaktig för leveransförare som ofta har körningar i storstäder, där de är mer benägna att stöta på cyklar, e-skotrar eller fotgängare. Dessa ”riskutsatta trafikanter” stod för 70 procent av trafikolyckorna i Europas tätorter under 2019, enligt statistik från Europakommissionen.

Fords nya system kan gynna företag genom att minska behovet av dyra reparationer av olycksskador, samt potentiellt bidra till lägre försäkringspremier. Att installera systemet kan också förbättra driftstiden.

Backspegeln finns nu tillgänglig för Ford Transit och Transit Custom-skåpbilar utrustade med fönsterlösa bakdörrar. Alla Ford-återförsäljare kan beställa och montera systemet, vilket är kompatibelt med Transit-skåpbilar från 2014 och Transit Custom-modeller från 2012.

YouTube-film:
\Rickard
FORD CLUB SWEDEN – Ordförande