krocksensorn på sierra

Allt om Fords modeller Escort, Orion, Scorpio och Sierra.
wiidh

krocksensorn på sierra

Inläggav wiidh » tor aug 10, 2006 12:32 pm

tjenare.
tänkte höra om nån vet om det går att koppla bort krocksensorn på ford sierra.
För den har ju en viss förmåga att lösa ut när man åker fort på en grusväg, och de är ju inte så kul när motorn stendör i en kurva..

mvh//jimmy

Scorpio_Racing

Inläggav Scorpio_Racing » tor aug 10, 2006 12:35 pm

byt den istället. den är bra att ha. ja har en i bagaget på min scorpio å den löser då inte ut om man kör rally:) Ja fick den dock att lösa ut en gång när jag slog igen bagageluckan. Men gå på en skrot å skruva lös en. Din måste vara defekt eller sliten.

Användarvisningsbild
Persson
Legend
Inlägg: 8455
Blev medlem: fre aug 08, 2003 10:00 am
Namn: Peter Persson
Ort: Nyland
Kör: mest traktor
Kontakt:

Inläggav Persson » tor aug 10, 2006 1:43 pm

Och om du är toksnål och inte rädd om livet så är det bara att koppla ihop kablarna:)

Användarvisningsbild
jeims
Legend
Inlägg: 3623
Blev medlem: sön sep 28, 2003 10:00 am
Namn: David Jämsåker
Ort: Jönköping
Kör: Volvo v70, Volvo Pv
Medlemsnummer: 19

Inläggav jeims » tor aug 10, 2006 3:32 pm

det är ju 2 kablar som går bakåt.. en minus o en plus... minusen går igenom sensorn som bryter vid olycka... och som herr persson skriver är det bara att koppla ihop minus kablen.

wiidh

Inläggav wiidh » tor aug 10, 2006 3:49 pm

ja det går ju in några kabler underifrån upp i baljan.. är det det någon av dem man skall koppla ihop då lr??

Användarvisningsbild
jeims
Legend
Inlägg: 3623
Blev medlem: sön sep 28, 2003 10:00 am
Namn: David Jämsåker
Ort: Jönköping
Kör: Volvo v70, Volvo Pv
Medlemsnummer: 19

Inläggav jeims » tor aug 10, 2006 7:05 pm

wiidh skrev:ja det går ju in några kabler underifrån upp i baljan.. är det det någon av dem man skall koppla ihop då lr??



det går väl bara in en och en går ut? om jag inte minns fel så går plusen inte in i baljan utan ligger kvar under bilen direkt till pumpen.

bara att lägga dig under o titta ju

Användarvisningsbild
Persson
Legend
Inlägg: 8455
Blev medlem: fre aug 08, 2003 10:00 am
Namn: Peter Persson
Ort: Nyland
Kör: mest traktor
Kontakt:

Inläggav Persson » tor aug 10, 2006 7:49 pm

Skruva loss brytaren så ser du, det är bara att koppla ihop kablarna som sitter i brytaren(krocksesorn).

wiidh

Inläggav wiidh » tor aug 10, 2006 8:09 pm

ska ta och kolla upp dedär imorgon

J_P
Veteran
Inlägg: 801
Blev medlem: ons aug 31, 2005 10:00 am
Namn: JP
Ort: Sthlm
Kör: Ford Mondeo Titanium 5-Dr 180Hk TDCi 2015

Inläggav J_P » tor aug 10, 2006 8:28 pm

Skulle jag var Du så skulle jag skaffa en ny/annan sensor,, det har ju hänt tidigare att just vid "rally-åkande" så har man råkat besöka grönskan,, och det ju just då det är bra och ha en sensor.. så var ju tanken bakom med den.
Have fun!

Mikke
Legend
Inlägg: 1387
Blev medlem: tor maj 27, 2004 10:00 am
Namn: Mikke
Ort: Örebro
Kör: Alfa Romeo Giulia
Medlemsnummer: 265

Inläggav Mikke » fre aug 11, 2006 4:24 am

Lite offtopic:
Är det ovanligt att ha en sådan krocksensor? Hur har andra märken från den generationen löst det "problemet"? Hur är det i modernare bilar?
MIKKE
:eclipsee_

Användarvisningsbild
_-gniraz-_
Veteran
Inlägg: 994
Blev medlem: tis maj 16, 2006 5:16 am
Namn: Fredrik z
Ort: Enköping
Kör: 90 på 70 väg
Medlemsnummer: 439

Inläggav _-gniraz-_ » fre aug 11, 2006 5:00 am

Vad menar du med deta.?? Var ju det första jag gjorde när jag köpte min ford...


Persson skrev:Och om du är toksnål och inte rädd om livet så är det bara att koppla ihop kablarna:)
Sierra 2.0 lastbilsturbo
201m 6.5899s 184,87km
402m 10.0476s 236,63km

http://nocontrol.se

Användarvisningsbild
Persson
Legend
Inlägg: 8455
Blev medlem: fre aug 08, 2003 10:00 am
Namn: Peter Persson
Ort: Nyland
Kör: mest traktor
Kontakt:

Inläggav Persson » fre aug 11, 2006 7:11 am

_-gniraz-_ skrev:Vad menar du med deta.?? Var ju det första jag gjorde när jag köpte min ford...

Lite överdrivet och jag har det även på en av mina men det är inget att rekomendera.. När man hänger där uppåner i diket och hör att soppapumpen fortfarande pumpar ut soppa så ångrar man sig nog ;)

Den har ju ett syfte..

Användarvisningsbild
weirdigge
Veteran
Inlägg: 662
Blev medlem: fre aug 08, 2003 10:00 am
Namn: Fredrick Ingvald
Ort: Kumla
Kör: Sierra Cosworth -90 & VW Touareg V10 TDI

Inläggav weirdigge » fre aug 11, 2006 12:50 pm

Jag har ett problem med min när jag kört rattlåsracing.
När jag lägger i 2:an så löser den ut :(
Kan vara läge att koppla förbi den vid sådana tillfällen.
./Mvh Fredrick - no real power just turbo shit
Bil blogg http://cosworthigge.blogspot.com