Ryckig gång Fiesta 1.4 -88

Allt om Fords modeller B-MAX, Fiesta, Fusion, Ka, EcoSport & Puma.
grus

Ryckig gång Fiesta 1.4 -88

Inläggav grus » fre mar 26, 2004 7:52 am

Hej hopp. Efter att ha "reparerat" enligt "byt ut alla delar tills du hittar vad som är fel"-metoden vänder jag mig till Er Fordspecialister...

Min Fieste 1,4I -88 går som en påse nötter. Den ryker svart, tar en hemsk massa bensin och rycker som tusan.

Det jag har bytat ut är: tändstift, tändkablar, rotor samt fördelarlock.

Jag har även bytat ut vad jag tror mig vara någon form av spjällägesgivare (röd liten klump som sitter under filterlocket som med en liten arm på som rör sig när man trycker på gasen) utan resultat. Jag har även ställt tändningen.

När man ligger på gaspådrag är gången i motorn jämn, men så fort man ligger på jämn hastighet så rycker det ganska mycket. Om man går från jämn hastighet till att accelerera väääääldigt lite så känner man en fördröjning i svaret från motorn. Det känns nästan som att det är lite av/på på gasen.

Någon som har en idé om vad det kan vara?!?

Chrille

Inläggav Chrille » fre mar 26, 2004 10:14 am

Det kan vara styrmotorn till centralinsprutningen, kostar cirka 2500:- för en ny. Inte helt ovanligt att den bråkar på 1,4:an.


mvh
chrille

grus

Inläggav grus » fre mar 26, 2004 10:35 am

Hmmm, byter jag den fördubblar jag värdet på bilen...
Känns nästan som att skroten är ett vettigare alternativ då :o)
Tack för tipset :)

grus

Inläggav grus » mån apr 12, 2004 12:31 pm

Nu har jag kollat lite på insprutningen (som jag inte riktigt greppar efter att ha meckat mycket med min gamla 200sx). Det ser ut som en blandning av förgasare och insprutning :rolleyes:. Iaf så sitter det en liten manick i mitten av insprutningsutrymmet som duschar ner bensinen mot spjället. När jag kör bilen utan filter och tittar ner så ser man att den duschar ner bensinen. Det verkar enligt mig komma ganska mycket bensin redan på tomgång. Är det den mackapären som duschar ner bensinen som är "centralinsprutningen" eller är det hela paketet som luftfiltret sitter på?

bmwpower
Legend
Inlägg: 2373
Blev medlem: tor aug 07, 2003 10:00 am
Namn: Håkan K
Ort: Växjö
Kör: Ford rs turbo,Flygel cosworth

Inläggav bmwpower » mån apr 12, 2004 1:12 pm

Jag tror det är lamdasonden som är trasig
Min golf gjorde samma sak och närjag bytte den så belev den som ny

grus

Inläggav grus » mån apr 12, 2004 2:55 pm

Jag har testat att koppla bort sonden utan resultat. Bilen går lika dåligt ändå.

grus

Inläggav grus » ons apr 14, 2004 6:49 am

Ingen som har koll på det här med insprutningen :rolleyes: