Kod till radio Mondeo -09

Allt om Fords modeller Edge, Mondeo, Galaxy & S-Max.
JohanTS
Nybörjare
Inlägg: 6
Blev medlem: fre okt 03, 2014 7:32 pm
Namn: Johan Söderhielm
Kör: Ford Mondeo
Ort: Malå

Kod till radio Mondeo -09

Inlägg av JohanTS »

Hej
Jag hade problem med min Mondeo som inte startade, troligtvis pga is i bränslesystemet. Jag hade bilen inomhus under natten och tog bort batteriet för att ladda det. På morgonen startade inte bilen så jag bogserade den till en verkstad som kopplade upp den mot en dator. Det dök upp en massa olika felkoder, ABS-bromsar mm. Killen i verkstan sa att den verkade inte längre känna igen nyckeln. Han nollställde alla fel och efter många startförsök gick den till slut igång. Han sa då att den troligen varit sur och att det tillsammans med att jag kopplade bort batteriet fick hela systemet att bli galet och vi fick massa fel. Nu går bilen helt utan fel och vi får inga felkoder längre.

Men radion går inte att starta. Jag har en radiokod som har fungerat tidigare, men nu går det inte. Jag gör som det står i instruktionsboken, men på radions skärm står det alltid "incorrect code". Verkstan har kollat att jag har rätt kod.
Fordförsäljaren säger att när detta fel dyker upp har mjukvaran pajat och jag måste byta radio.

Har nån av er råkat ut för detta? Går det verkligen inte att nollställa radion eller byta ut mjukvaran? Det har inte varit några fel på den tidigare.
Tacksam för all hjälp.

Tags:

Användarvisningsbild
Nemesis_se
Legend
Inlägg: 1647
Blev medlem: tis maj 25, 2010 6:13 am
Namn: Peter Olesen
Kör: R:Focus 2.0 -05 DD:Mazda MX-5 ND Club Sport
Ort: Skepplanda
Medlemsnummer: 188

Inlägg av Nemesis_se »

Vad är det för radio? CD-6000 typ?
Snart 60 och leker fortfarande med bilar...
Tack till:
Wincent på Rydéns Bil [Mekonomen], Grönnäs

JohanTS
Nybörjare
Inlägg: 6
Blev medlem: fre okt 03, 2014 7:32 pm
Namn: Johan Söderhielm
Kör: Ford Mondeo
Ort: Malå

Inlägg av JohanTS »

Var hittar jag modellbeteckningen?

Användarvisningsbild
Nemesis_se
Legend
Inlägg: 1647
Blev medlem: tis maj 25, 2010 6:13 am
Namn: Peter Olesen
Kör: R:Focus 2.0 -05 DD:Mazda MX-5 ND Club Sport
Ort: Skepplanda
Medlemsnummer: 188

Inlägg av Nemesis_se »

Kolla denna tråd...

http://www.fordownersclub.com/forums/to ... 0-removal/


Sedan sitter en klisterlapp på sidan av enheten med ett Mxxxxx nummer som gör att man kan ta fram koden.
Har du en annan enhet så vet jag faktiskt inte....
Snart 60 och leker fortfarande med bilar...
Tack till:
Wincent på Rydéns Bil [Mekonomen], Grönnäs

JohanTS
Nybörjare
Inlägg: 6
Blev medlem: fre okt 03, 2014 7:32 pm
Namn: Johan Söderhielm
Kör: Ford Mondeo
Ort: Malå

Inlägg av JohanTS »

Min CD-spelare ser helt annorlunda ut. Jag har en likadan som i länken nedan.

https://www.bildelsbasen.se/se-sv/Ford/ ... M-1805704/

Användarvisningsbild
Nemesis_se
Legend
Inlägg: 1647
Blev medlem: tis maj 25, 2010 6:13 am
Namn: Peter Olesen
Kör: R:Focus 2.0 -05 DD:Mazda MX-5 ND Club Sport
Ort: Skepplanda
Medlemsnummer: 188

Inlägg av Nemesis_se »

OK, en Sony, då har du ett V-nummer på din.

Då kan jag tyvärr inte hjälpa, ev att någon annan kan?
Snart 60 och leker fortfarande med bilar...
Tack till:
Wincent på Rydéns Bil [Mekonomen], Grönnäs

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Kör: Edge ST-Line -18
Ort: Helsingborg

Inlägg av Bruno »

Ta ut stereon och läs av siffrorna, alltså det här V-numret som Nemesis nämner och serienumret så kan jag nog ordna en kod till dig

Användarvisningsbild
Likadale
Veteran
Inlägg: 237
Blev medlem: mån aug 01, 2011 8:33 am
Namn: Daniel L
Kör: Mondeo Business Edition
Ort: Helsingborg

Inlägg av Likadale »

Man behöver ej ta ut stereon för att ta reda på V-numret på stereon. Håll inne OK-knappen på stereon och slå på tändningen i läge 2 (visst är det så man gör?) så kommer bl.a. V-numret upp i Convers+-displayen förutsatt att du har det.

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Kör: Edge ST-Line -18
Ort: Helsingborg

Inlägg av Bruno »

Likadale: Har jobb hos Ford-ÅF i snart 8 år och visste inte detta. Måste prova!!

Användarvisningsbild
Likadale
Veteran
Inlägg: 237
Blev medlem: mån aug 01, 2011 8:33 am
Namn: Daniel L
Kör: Mondeo Business Edition
Ort: Helsingborg

Inlägg av Likadale »

Bruno skrev:Likadale: Har jobb hos Ford-ÅF i snart 8 år och visste inte detta. Måste prova!!
Tycker jag. Det var så jag själv fick fram mitt nummer utan att riva ut stereon :)
Jag fick själv tipset av getsome :)

getsome
Legend
Inlägg: 1352
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Inlägg av getsome »

Utbildar inte Ford sina verkstadskillar med sådana "fusk" hehe.

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Kör: Edge ST-Line -18
Ort: Helsingborg

Inlägg av Bruno »

Nä, faktiskt inte.. bara sånt tråkigt som hur växellådor och motorer är uppbyggda och ihopsatta ;)

getsome
Legend
Inlägg: 1352
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Inlägg av getsome »

Vet du kanske varför 140/163 tdci modellerna har den ryckiga gången vid 1500 varv ? Polarens automatare går fint vid dessa varvtal medan min med manuell låda rycker som om motorn var obalancerad på nåt vis bägge är 2011or och min har alltid gjort detta (har senaste kalibreringen till pcm iladdad)

Användarvisningsbild
Bruno
Legend
Inlägg: 1037
Blev medlem: fre aug 06, 2010 10:22 pm
Namn: Bruno S
Kör: Edge ST-Line -18
Ort: Helsingborg

Inlägg av Bruno »

Inte sådär direkt. Vet att nån av modellerna har haft lite problem med dubbelmassehjulet, men det är nog inget jag tänkte på sådär direkt

getsome
Legend
Inlägg: 1352
Blev medlem: mån jul 30, 2012 6:18 pm
Namn: Raffe Andersson
Kör: Mondeo 2.0 TDCi 2011 med Bluefin
Ort: Ljungbyhed

Inlägg av getsome »

Har oxå misstänkt DMF. Har nämligen alltid haft ett klonk när man släpper på gasen o sen trycker på gasen direkt vilket just får fram dmf eller backlashljud från lådan. Klonket kommer ibland också vid växling.

Skriv svar