Ford taunus - 64

Allt om Fords modeller Capri, Granada, Taunus, samt övriga modeller.
64an
Nybörjare
Inlägg: 3
Blev medlem: ons nov 08, 2017 7:35 pm
Namn: Martin
Kör: Ford Taunus 64a
Ort: Östergötland

Ford taunus - 64

Inlägg av 64an »

Tjena!
Nu är det så att en nyligen införskaffa sig en en ford taunus från 64 och tänkte kolla runt lite om det är någon som har bytt värmepaket till en lite "kraftigare" då den blåser inte så katigt med varmluft.

Ska gå igenom den ganska skapligt o se om jag behöver byta till en lite mindre kylare då den jag har som sitter på är större än originalet.

Tags:

Användarvisningsbild
Släggmek
Legend
Inlägg: 3308
Blev medlem: ons apr 12, 2006 8:26 am
Namn: Hasse B.
Kör: 1977 Taunus 1.6L (+ 1977 2.0, 1974 1600L, 1964 17M Super & ngr div)
Ort: Västernorrland

Inlägg av Släggmek »

Kul val av klassiker, hej och välkommen förresten!:wave:

Efter termostaten (koka upp den i varmvatten för att enklast se om den poppar upp) så bör du kolla att värmekranen inte fastnat av åren och rost/gucka som är dussinfel på de flesta gammelbilar. Kylet kan ha slammat igen och ofta är det då s k pannsten uppbyggt av kalkavlagringar vilket kan vara svårt att bli av med eftersom piporna är smala men det bör gå med de vanliga medlem man har till kaffebryggare och dylikt (har för mig nån sagt att det kan gå med mildare hushållstrix som vinäger etc men minnet glappar lite i den sena timmen). Är det nåt annat som strular har jag en massa modellrelaterat info sparat, bara att fråga.:)

Btw, är det en 17M P3 vi snackar om? Bra att veta, de är helt olika bilar än 12M P4 (den framhjulsdrivna, har iofs en och annan detalj gemensam) och efterföljaren 17/20M P5 som har knappt en skruv lika bakåt men går vidare i P7/P7b.
"If it jams - force it! If it breaks - it needed replacing anyway!" (sett på verktygslåda :D )

Debatt; av latinets "de battere" - att slå sönder andra talares argument ;)

Skriv svar