Elektrifierad ur-Bronco, andra tänker 4-d och V8.

Avdelning där vi samlar alla motorrelaterade (ex. bilar, motorer och motorsport) bilder och filmer som vi vill dela med oss av.
Användarvisningsbild
Släggmek
Legend
Inlägg: 3426
Blev medlem: ons apr 12, 2006 8:26 am
Namn: Hasse B.
Kör: 1977 Taunus 1.6L (+ 1977 2.0, 1974 1600L, 1964 17M Super & ngr div)
Ort: Västernorrland

Elektrifierad ur-Bronco, andra tänker 4-d och V8.

Inlägg av Släggmek »

Namnet Bronco har ju åter blivit hett hos Ford som namn på SUV och intresset stigit till kultstatus för den tidigare ganska bortglömda originalmodellen från 60-talet. Här är de senaste derivaten:

Zero Labs heter några som planerar att bygga om 150 st original-Bronco till eldrift och med en rejäl överhalning till nivån att det liknar mer en nye bil med gammalt utseende. Kanske ett sätt att komma runt krocktest och dyra typningskostnader. Själv är jag kluven till sånt (det blir inte fler av originalen) men uppenbart en vild maskin för den som kan slanta upp och charmigare än SUV:ar från Tesla mfl :cool: https://www.designboom.com/technology/z ... 4-26-2019/ Notera förresten kupéventilationens spjäll modell de man hittar i förgasare, kreativ och snygg ironisk blinkning till historien där.

Ett helt annat koncept utom i kostnadsläge presenteras av firman Maxlider https://www.maxliderbros.com/ som utgår från konventionell teknik som bas för en fyradörrars omtolkning av den ursprungliga designen med mäktig Rousch-märkt V8 och mer stilistiskt genuin inredning :starter: https://theawesomer.com/maxlider-4-door ... co/508423/
"If it jams - force it! If it breaks - it needed replacing anyway!" (sett på verktygslåda :D )

Debatt; av latinets "de battere" - att slå sönder andra talares argument ;)

Tags: